Mujer frontera. Experiencia de Investigación Acción Participativa Feminista con Mujeres Víctimas de la Trata de Personas

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Social
dc.contributor.author
Flamtermesky, Helga
dc.date.accessioned
2013-06-10T07:49:35Z
dc.date.available
2013-06-10T07:49:35Z
dc.date.issued
2013-01-21
dc.identifier.isbn
9788449036811
cat
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/116186
dc.description.abstract
La trata és un delicte altament lucratiu que afecta a centenars de milers de dones a tot el món. La majoria de les política de combat i d'atenció a víctimes es realitzen per a les dones però sense les dones. Una pràctica assistencialista amb connotacions neo-colonials que genera unes víctimes imaginades molt allunyades de l'experiència, les necessitats i les prioritats de les víctimes reals. Aquesta tesi doctoral és fruit del treball en quatre països amb 22 dones immigrants que han estat víctimes de la trata. En un exercici d'empoderament i descolonització que ha durat tres anys les dones i la investigadora han analitzat, reflexionat i, finalment, qüestionat els principals protocols i les polítiques d'atenció a víctimes, per acabar elaborant propostes alternatives. El procés s'ha dut a terme amb una metodologia d’investigación-acció-participativa feminista (IAPF) que ha permès a les dones entaular un diàleg horitzontal amb referències acadèmiques feministes i post-colonials.
cat
dc.description.abstract
La trata es un delito altamente lucrativo que afecta a centenares de miles de mujeres en todo el mundo. La mayoría de las política de combate y de atención a víctimas se realizan para las mujeres pero sin las mujeres. Una práctica asistencialista con connotaciones neo-coloniales que genera unas víctimas imaginadas muy alejadas de la experiencia, las necesidades y las prioridades de las víctimas reales. Esta tesis doctoral es fruto del trabajo en cuatro países con 22 mujeres inmigrantes que han sido víctimas de la trata. En un ejercicio de empoderamientoy descolonización que ha durado tres años las mujeres y la investigadora han analizado, reflexionado y, finalmente, cuestionado los principales protocolos y las políticas de atención a víctimas, para acabar elaborando propuestas alternativas. El proceso se ha llevado a cabo con una metodología de investigación-acción-participativa feminista (IAPF) que ha permitido a las mujeres entablar un diálogo horizontal con referencias académicas feministas y post-coloniales.
spa
dc.description.abstract
Trafficking is a highly lucrative crime that affects hundreds of thousands of women all over the World. Most policies to combat trafficking and assist victims are developed for the women but without them. This is a neo-colonial practice that creates imagined victims that are far away from the experience, the needs and the priorities of real victims. This doctoral thesis is the result of a process carried out in four countries with 22 women who have been trafficked. It has been a three year long empowering and decolonising exercise in which the women and the researcher have analized, reflected and finally challenged mainstream protocols and handbooks to combat trafficking, leading to suggestions for alternative approaches. The process has been conducted using a feminist participatory-action-research (FPAR) methodology that has allowed the women to establish a horizontal dialogue with feminist and postcolonial scholars.
eng
dc.format.extent
279 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
cat
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
feminismo
cat
dc.subject
trata de personas
cat
dc.subject
Investigación acción
cat
dc.subject.other
Ciències de la Salut
cat
dc.title
Mujer frontera. Experiencia de Investigación Acción Participativa Feminista con Mujeres Víctimas de la Trata de Personas
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
316
cat
dc.contributor.authoremail
helguerfr@gmail.com
cat
dc.contributor.director
Martínez Martínez, Luz María
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

hf1de1.pdf

12.71Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)