Famílies immigrades i escola : relacions i resistències

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia
dc.contributor.author
Bernad Cavero, Olga
dc.date.accessioned
2013-04-15T11:23:46Z
dc.date.available
2013-10-27T06:45:04Z
dc.date.issued
2012-10-26
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/109377
dc.description.abstract
Actualment, la família i l'escola semblen ser indiscutiblement els dos contextos més importants en el desenvolupament dels infants, exercint funcions complementàries en el seu procés educatiu i per tant les relacions que s'hi estableixin són decisives per a aquests. Nombrosos estudis demostren la importància del paper dels progenitors en l'educació i desenvolupament dels seus fills i filles i de la seva participació a nivell individual i col•lectiu en els centres educatius. Aquesta tesi, dirigida pel Dr. Jordi Garreta i en la realització de la qual s'ha emprat metodologia qualitativa (etnografia i entrevistes en profunditat) i quantitativa (enquestes), analitza la relació existent entre l'escola i les famílies d'origen immigrat, els factors que intervenen en la conformació de dinàmiques positives i intervenen el procés de participació de les famílies i les barreres que dificulten la comunicació entre els progenitors i els centres educatius i també la participació d'aquests en la vida del centre.
cat
dc.description.abstract
Actualmente, la familia y la escuela parecen ser indiscutiblemente los dos contextos más importantes en el desarrollo de los niños y niñas, desempeñando funciones complementarias en su proceso educativo y por tanto las relaciones que se establezcan son decisivas para éstos. Numerosos estudios demuestran la importancia del papel de los progenitores en la educación y desarrollo de sus hijos e hijas y de su participación a nivel individual y colectivo en los centros educativos. Esta tesis, dirigida por el Dr. Jordi Garreta y en cuya realización se ha empleado metodología cualitativa (etnografía y entrevistas en profundidad) y cuantitativa (encuestas), analiza la relación existente entre la escuela y las familias de origen inmigrado, los factores que intervienen en la conformación de dinámicas positivas y median el proceso de participación de las familias y las barreras que dificultan la comunicación entre los progenitores y los centros educativos y también la participación de éstos en la vida del centro.
spa
dc.description.abstract
Currently, family and school appear to be, unquestionably, the two most important contexts in the development of children, playing complementary roles in the educational process and, therefore, the established relationships are decisive for them. A bunch of studies demonstrate the importance of parents' role both in their children’s education and development, and also in their participation, at individual and collective level, in schools. This thesis, directed by Dr. Jordi Garreta and for whose realization, qualitative methodology (ethnography and interviews) and quantitative (surveys) has been used, it argues the existing relationship between families of immigrant origin and schools, the intervening factors, which mediate in shaping positive dynamics in the process of family involvement, and the communication barriers between parents and schools that affect their participation in school life.
eng
dc.format.extent
852 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Educació
dc.subject
Barreres
dc.subject
Escola
dc.subject
Famílies immigrants
dc.subject
Educación
dc.subject
Escuela
dc.subject
Familias inmigrantes
dc.subject
Participación
dc.subject
Barriers
dc.subject
Education
dc.subject.other
Sociologia
dc.title
Famílies immigrades i escola : relacions i resistències
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
316
cat
dc.subject.udc
37
cat
dc.contributor.director
Garreta i Bochaca, Jordi
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
L.276-2013


Documents

Tobc1de1.pdf

18.02Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)