El Debat americà al segle XVIII : opinions i controvèrsies sobre els Estats Units i els efectes en la seva construcció nacional

Author

Rodríguez Bernal, Núria

Director

Ucelay-Da Cal, Enric

Date of defense

2012-11-23

Legal Deposit

B. 5697-2013

Pages

639 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari d'Història Jaume Vicens i Vives

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

La present tesi doctoral analitza la confrontació que va tenir lloc al llarg del segle XVIII entre el naturalista francès Georges-Louis Leclerc, comte de Buffon, iniciador de la teoria de la degeneració i la inferioritat americanes, i el principal redactor de la Declaració d’Independència dels Estats Units, Thomas Jefferson, qui va realitzar la desarticulació de la mateixa. S’ha dut a terme un buidatge en profunditat de les obres d’aquests dos autors que ha permès establir els paràmetres principals de les posicions corresponents, i s’hi han afegit també les d’altres autors secundaris que van participar en la polèmica de manera significativa per tal d’obtenir una millor perspectiva. L’objectiu primordial ha estat establir la importància d’aquest debat en la creació del discurs identitari de la jove nació nord-americana a través de l’estudi comparatiu de la influència en aquest sentit de les temàtiques més tractades.


This doctoral thesis analyses the confrontation that took place throughout the 18th century between the French naturalist Georges-Louis Leclerc, comte de Buffon, initiator of the American degeneracy theory, and the main writer of the United States’ Declaration of Independence, Thomas Jefferson, who dismantled it. The works of these two authors have been thoroughly examined in order to establish the main parameters of their corresponding positions. Also, the works of secondary authors who participated in the polemic in a significant way have been added in order to obtain a better perspective. The main goal has been to establish the importance of this debate in the creation of the identity speech of the young North American nation by using a comparative study of the influence, in this sense, of each one of the topics treated.

Keywords

Georges-Louis Leclerc (comte de Buffon); Thomas Jefferson; Cornelius De Pauw; Antoine-Joseph Pernety; controvèrsia americana; teoria de la degeneració; identitat nord-americana; civilització; barbàrie; segle XVIII

Subjects

94 - General history

Documents

tnrb.pdf

9.021Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)