El principio del proceso debido

Author

Esparza Leibar, Iñaki

Director

Gómez Colomer, Juan-Luis

Date of defense

1994-01-14

ISBN

9788469129586



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament de Dret Públic

Abstract

El objetivo del trabajo lo constituye el estudio del principio del proceso debido (due process of law, en su formulación originaria). La investigación trata de determinar el inicial significado y la evolución posterior del principio a lo largo de los varios siglos en los que tiene vigencia. Pero sobre todo, y desde una perspectiva contemporánea, mediante el empleo de materiales legislativos, doctrinales y jurisprudenciales, se pretende fijar su exacto alcance en los EEUU de norteamérica, la recepción en el derecho europeo, a través de Alemania y, finalmente, tratamos de determinar qué lugar ocupa el principio del proceso debido en el ordenamiento español.

Keywords

España; Alemania; EEUU; derecho comparado; due process of law; Derechos fundamentales procesales

Subjects

34 - Law. Jurisprudence; 342 - Public law. Constitutional law. Conflict of laws; 349 - Special branches of law. Miscellaneous legal matters

Knowledge Area

Derecho Procesal

Documents

esparza1de7.pdf

9.194Mb

esparza2de7.pdf

9.424Mb

esparza3de7.pdf

9.432Mb

esparza4de7.pdf

9.097Mb

esparza5de7.pdf

9.237Mb

esparza6de7.pdf

9.275Mb

esparza7de7.pdf

3.771Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)