2024-03-29T15:04:13Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/79292017-09-19T08:56:53Zcom_10803_253col_10803_277
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
author
Dàvila Ribot, Eduard
authoremail
eduard.davila@gmail.com
authoremailshow
true
director
Parés i Oliva, Dolors
2011-04-12T17:41:04Z
2007-03-12
2007-02-09
9788469059883
http://www.tdx.cat/TDX-0312107-112436http://hdl.handle.net/10803/7929
Gi. 403-2007
La sang és un subproducte amb un alt potencial de valorització que s'obté en quantitats importants en els escorxadors industrials. Actualment, la majoria de sistemes de recollida de la sang no segueixen unes mesures d'higiene estrictes, pel que esdevé un producte de baixa qualitat microbiològica. Conseqüentment, l'aprofitament de la sang és una sortida poc estimulant des del punt de vista econòmic, ja que acostuma a perdre les qualitats que permetrien l'obtenció de productes d'alt valor afegit. <br/>El capítol I del present treball s'inclou dins d'un projecte que proposa la inoculació de bacteris de l'àcid làctic (LAB) com un cultiu bioconservador de la sang, un sistema senzill i de baix cost que cerca l'estabilitat de la sang, tant microbiològica com fisicoquímica, durant el període del seu emmagatzematge. <br/>El capítol II s'emmarca dins d'un projecte que cerca la millora de l'aprofitament integral de la sang que, en el cas de la fracció plasmàtica, es centra en l'estudi de la funcionalitat dels seus principals constituents. Conèixer la contribució dels components majoritaris ha de permetre la millora de la funcionalitat dels ingredients alimentaris derivats. <br/>Els resultats presentats en aquesta tesi poden ajudar a la valorització de la sang porcina d'escorxadors industrials, mitjançant els coneixements adquirits pel que fa a la millora del seu sistema de recollida i del desenvolupament d'ingredients alimentaris amb interessants propietats funcionals.
Blood is a by-product obtained in large amounts in industrial slaughterhouses with a high potential of valorisation. Currently, most of the blood collecting systems are not subjected to strict hygienic measures hence it becomes a product with low microbiological quality. As a result, the use of blood for consumption purposes is not a stimulating prospect from an economic point of view, because the intrinsic worth allowing the development of high value-added products is normally lost.<br/>Chapter I of the present dissertation is included within a research project that suggests lactic acid bacteria (LAB) as a blood biopreservative culture: a simple, inexpensive system to keep the stability of blood both in terms of microbiological and physicochemical quality, during its storage.<br/>Chapter II is framed within a research project that investigates ways to improve the use of blood as a food ingredient, which, in the case of plasma, is focused on the functionality of its main protein constituents. The knowledge of the contribution of each constituent can be used to improve the functional properties of plasma-based ingredients. <br/>The results presented in this thesis dissertation may help the valorisation of porcine blood from industrial slaughterhouses, thanks to the acquired knowledge about the improvement of blood preservation and the development of plasma-based food ingredients with interesting functional properties.
eng
Valorización de subproductos
By-product valorisation
Valorització de subproductes
Functional properties
Propiedades funcionales
Propietats funcionals
Bacterias àcido láctico
LAB
Lactic acid bacteria
Bacteris àcid làctic
Bioconservación
Biopreservation
Bioconservació
Porcine blood
Sangre de cerdo
Sang porcina
Proteïnes del plasma
Plasma proteins
Proteínas del plasma
Advances in animal blood processing: development of a biopreservation system and insights on the functional properties of plasma
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis info:eu-repo/semantics/publishedVersion
URL
https://www.tdx.cat/bitstream/10803/7929/4/tedr.pdf
File
MD5
e37770ba2e8ed005ff199f302a50301c
3280991
application/pdf
tedr.pdf
URL
https://www.tdx.cat/bitstream/10803/7929/2/tedr.pdf.txt
File
MD5
bdee4101c7c82074857e4de98bce2917
259349
text/plain
tedr.pdf.txt