2024-03-28T10:51:16Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/3980192017-09-19T07:30:45Zcom_10803_253col_10803_31796col_10803_96333
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
author
Fusté Forné, Francesc
authoremail
researchexperiencetourism@gmail.com
authoremailshow
false
director
Mundet i Cerdan, Lluís
authorsendemail
true
2016-11-24T16:23:56Z
2016-11-24T16:23:56Z
2016-06-03
http://hdl.handle.net/10803/398019
Food tourism is a type of tourism that over recent years has been achieving a greater interest by academics and tourism professionals, and evidently also as a tourist motivation. The framework of the thesis is based on rural and mountain areas, where food plays an essential role as an identity factor of a society, and a unique landscape that does not happen in the same way anywhere else. Research analyses the integrative linkages between rural activities, local produce, the heritage of a particular place, its landscape, and tourism; also, the role of gastronomy regarding the regional development and the internationalization processes of destinations. Particularly focused on Vall de Boí, a World Heritage Site in the Catalan Pyrenees, the thesis also delineates examples from the region of Canterbury (New Zealand) to draw conclusive resultsEl turisme gastronòmic és una tipologia turística que al llarg dels últims anys està tenint un interès creixent tant per part dels acadèmics com per part dels professionals del turisme, i evidentment també com una motivació turística de primer ordre. El marc de la tesi el formen els espais rurals i zones de muntanya, on la gastronomia hi juga un paper essencial com a factor d’identitat de la societat i en un entorn paisatgístic que no es dóna en cap altre lloc. La tesi analitza les sinergies que es creen entre les activitats rurals, els productes locals, el patrimoni d’una destinació, el seu paisatge, i l’activitat turística; a la vegada, s’estudia també el rol de la gastronomia en el desenvolupament regional i el procés d’internacionalització d’una destinació turística. El cas estudiat és la Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat als Pirineus de Catalunya, però també s’utilitzen exemples de la regió de Canterbury (Nova Zelanda) per donar resposta als diferents objectius plantejats
eng
Rural development
Desenvolupament rural
Desarrollo rural
Local foods
Aliments locals
Alimentos locales
Rural tourism
Turisme rural
Turismo rural
Food tourism
Turisme gastronòmic
Turismo gastronómico
Food tourism in rural areas: the case of cheese in Vall de Boí, a World Heritage Site
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis info:eu-repo/semantics/publishedVersion
URL
https://www.tdx.cat/bitstream/10803/398019/5/tfff.pdf
File
MD5
20f62e3ac6c97484e180bf146ac17840
1395967
application/pdf
tfff.pdf