2024-03-29T11:09:23Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/336262017-09-12T11:46:29Zcom_10803_311col_10803_322
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
author
Sala Argüello, Esther
authoremail
esther.sala@urv.cat
authoremailshow
true
director
Pujadas Anguiano, Gerard
authorsendemail
true
2011-07-28T10:06:38Z
2011-07-28T10:06:38Z
2011-04-28
http://hdl.handle.net/10803/33626
T. 1030-2011
La indústria alimentària incorpora als aliments extractes d’origen natural rics en molècules bioactives amb la finalitat de convertir-los en aliments funcionals, és a dir, que tinguin propietats beneficioses per a la salut més enllà del seu valor nutricional. Un dels principals reptes és millorar l'eficiència en la selecció de nous compostos bioactius per accelerar el desenvolupament de nous aliments funcionals. Les tècniques computacionals, com ara el cribratge virtual, poden exercir un paper essencial en la fase inicial del descobriment de noves substàncies bioactives. Durant la tesi s’han desenvolupat i validat diferents protocols de cribatge virtual per a IKK-2 i 11-HSD1 (dianes involucrades en inflamació crònica), els quals han permès trobar compostos i extractes d’origen natural amb propietats anti-inflamatòries. Aquests compostos bioactius poden ser de gran utilitat com a additius en l’alimentació funcional, ja que poden presentar activitat semblant a la dels fàrmacs emprats en el tractament de malalties cardiovasculars.
One of the main challenges in nutrigenomics is improving the efficiency of the selection (which is currently time consuming and expensive) of new bioactive compounds in order to expedite the development of new functional foods. Computational techniques, such as virtual screening, may play an essential role in accelerating the early stages of the discovery of new bioactive substances by efficiently searching for compounds that could activate or inhibit a known target. So, by modulating specific target functions in the body, molecules that act as IKK-2 or 11β-HSD1 inhibitors have beneficial physiological effects that can be of interest for preventing, retarding and/or reversing the metabolic syndrome. Because of their anti-inflammatory properties, natural extracts that contain these molecules have a promising role as ingredients in new functional foods. Therefore, this PhD thesis will focus on the development of virtual screening workflows that predict natural products that can inhibit both targets.
eng
Inflamació
La sindrome metabòlica
Aliments funcionals
Cribatge virtual
Productes naturals
Prediccio bioactivitat
In silico methodologies for the design of functional foods that can prevent cardiovascular diseases
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis info:eu-repo/semantics/publishedVersion
URL
https://www.tdx.cat/bitstream/10803/33626/1/tesis-TDX.pdf
File
MD5
9c25d1d6af8f2744bbd4b621533875fd
15519256
application/pdf
tesis-TDX.pdf
URL
https://www.tdx.cat/bitstream/10803/33626/2/tesis-TDX.pdf.txt
File
MD5
42b4476e00b7822996c460ef07afe69c
363970
text/plain
tesis-TDX.pdf.txt