2024-03-29T12:21:57Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/2933752017-09-12T15:34:40Zcom_10803_284col_10803_301
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
author
Rodríguez Buitrón, Ricardo
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director
Pelacho Aja, Ana Mª
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2015-05-28T08:46:22Z
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2014-10-24
http://hdl.handle.net/10803/293375
L.886-2015
En aquesta Tesi Doctoral es van caracteritzar in vitro quatre cultivars de patata amb diferent cicle de maduració, Agata, Monalisa, Kennebec i Red Pontiac en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants. L’efecte del MeJa es va avaluar en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants exposats a 0,10, 50, 250 i 1250 nM de MeJa. La tolerància a l’estrès salí es va avaluar en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants dels quatre cultivars exposats a 0, 30, 60, 90, 120 mM de NaCl. Una vegada determinat l’efecte del MeJa i la tolerància a la salinitat, es va avaluar l’efecte protector del MeJa front l’estrès salí combinant les concentracions de NaCl i MeJa amb els quatre cultivars de patata. La determinació de la prolina i l’activitat enzimàtica de la catalasa i la peroxidasa es varen utilitzar com indicadors de tolerància a l’estrès salí.
En esta Tesis Doctoral se caracterizó in vitro cuatro cultivares de patata con diferente ciclo de maduración, Agata, Monalisa, Kennebec y Red Pontiac en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos. El efecto del MeJa se evaluó en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos expuestos a 0, 10, 50, 250 y 1250nM de MeJa. La tolerancia al estrés salino se evaluó en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos de los cuatro cultivares expuestos a 0, 30, 60, 90 y 120mM de NaCl. Una vez determinado el efecto del MeJa y la tolerancia a la salinidad, se evaluó el efecto protector del MeJa frente al estrés salino, combinando las concentraciones de NaCl y MeJa en los cuatro cultivares de patata. La determinación de la prolina y la actividad enzimática de la catalasa y peroxidasa se utilizaron como indicadores de tolerancia al estrés salino.
In this Doctoral Thesis four potato cultivars with different maturity cycle Agata, Monalisa, Kennebec, and Red Pontiac were characterized in vitro, characterization was based on explants vegetative and root development. MeJa effect was evaluated in four potato cultivars in base of explants vegetative and root development exposed to 0, 10, 50, 250 and 1250nM of MeJa. Salinity tolerance was evaluated in four potato cultivars in base of explants vegetative and root development exposed to 0, 30, 60, 90, and 120mM NaCl. After determining the effect of MeJa and the tolerance to salinity, the protective effect of MeJa was evaluated against salt stress, combining NaCl concentrations and MeJa in four potato cultivars. The determination of the proline and the enzymatic activity of catalase and peroxidase were used as indicators of salt stress tolerance.
spa
Salinitat
Solanum tuberosum
Metil jasmonato
Prolina
Salinidad
Actividad antioxidante
Catalasa
Salinity
Methyl jasmonate
Proline
Respuesta de cultivares de patata a la salinidad y potencial efecto protector del metil jasmonato frente al estrés salino
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