2024-03-28T13:40:12Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/86902017-09-18T13:34:57Zcom_10803_311col_10803_322
nam a 5i 4500
EMA
PMA
FISH
cloning
QPCR
DGGE
wine
Adaptation and development of culture-independent techniques for the indentification and enumeration of microorganisms in wine fermentations
[Tarragona] :
Universitat Rovira i Virgili,
2011
Accés lliure
http://hdl.handle.net/10803/8690
cr |||||||||||
AAMMDDs2011 sp ||||fsm||||0|| 0 eng|c
9788469388594
Andorrà Solsona, Immaculada,
autor
Tesi
Doctorat
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia
2010
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia
Tesis i dissertacions electròniques
Mas i Baron, Albert, ,
1953-
supervisor acadèmic
Esteve, Braulio,
supervisor acadèmic
Guillamón Navarro, José Manuel,
supervisor acadèmic
TDX
L'objectiu d'aquesta tesi va ser l'adaptació i validació de diferents tècniques independents de cultiu per a la detecció i quantificació de la microbiota present a la fermentació vínica. Es van assajar la QPCR (PCR quantitativa) per a la quantificació i seguiment d'espècies clau i la diversitat ecològica es va analitzar per DGGE (electroforesi en gel desnaturalitzant) i la clonació d'un fragment ribosomal.<br/>Tanmateix es va estudiar l'aplicació de la Hibridació in Situ (FISH) i la QPCR amb colorants específics per tal de diferenciar cèl·lules vives i mortes. <br/>Aquestes tècniques es varen aplicar a fermentacions industrials, essent notable la detecció de bacteris acètics i llevats No-Saccharomyces en concentracions superiors a les detectades com a poblacions cultivables. Es van estudiar interaccions entre llevats Saccharomyces i No-Saccharomyces al laboratori, observant-ne la supervivència d'aquestes en estats viables però no cultivables. <br/>Aquestes tècniques independents de cultiu indiquen una població i dinàmiques microbianes prèviament desapercebudes.
r
ES-BaCBU
cat
rda
ES-BaCBU
text
txt
rdacontent
informàtic
c
rdamedia
recurs en línia
cr
rdacarrier