2024-03-28T14:15:42Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/4630482018-03-23T13:14:21Zcom_10803_284col_10803_22747
nam a 5i 4500
Assessorament
Nutricional
Nens
Asesoramiento
Nutricional
Niños
Advice
Nutritional
Children
Estudi de l’efecte d’una intervenció d’assessorament nutricional en nens de 6 a 12 anys amb sobrepès i obesitat infantil
[Lleida] :
Universitat de Lleida,
2018
Accés lliure
http://hdl.handle.net/10803/463048
cr |||||||||||
AAMMDDs2018 sp ||||fsm||||0|| 0 cat|c
Zapata Rojas, Amalia,
autor
1 recurs en línia (172 pàgines)
Tesi
Doctorat
Universitat de Lleida. Departament d'Infermeria
2017
Universitat de Lleida. Departament d'Infermeria
Tesis i dissertacions electròniques
Schoenenberger, Joan Antoni,
supervisor acadèmic
TDX
OBJECTIU: Demostrar que l’assessorament nutricional és una eina útil per modificar la ingesta d’aliments en nens amb sobrepès i obesitat. Específicament s’ha mesurat la reducció d’ingesta de proteïnes, lípids i de l’excés de calories en la seva alimentació.
MÉTODE: es va realitzar un estudi abans-després basat en els resultats d’un assaig clínic controlat i aleatoritzat. Es van incloure 123 nens entre 6-12 anys d’edat diagnosticats de sobrepès i obesitat a centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Lleida.
El grup intervenció (Programa Nereu) va rebre assessorament nutricional durant 9 mesos, dirigit a pares i fills . El grup control va seguir control pel pediatra de referència amb educació per la salut amb un tríptic, resumint els continguts de les sessions d’assessorament.
RESULTATS: analitzats registres de 106 nens de 9,5± 1,9 anys, 54 nens i 52 nenes. S’objectiva un augment estadísticament significatiu del compliment en el grup intervenció pel que fa la ingesta de fruites de 16,2% a 42,8%, de proteïnes del 38,% al 65,8%, i d’aliments superflus del 18,4% al 1,9%. Es redueix el diferencial entre les calories recomanades i les ingerides després de la intervenció, igual que en el cas de les proteïnes i els lípids, en el grup control i en el d’intervenció.
CONCLUSIONS: L’assessorament nutricional millora la ingesta de fruites, aliments proteics i aliments superflus. Disminueix la ingesta de calories, proteïnes i lípids.
l
ES-BaCBU
cat
rda
ES-BaCBU
text
txt
rdacontent
informàtic
c
rdamedia
recurs en línia
cr
rdacarrier