2024-03-28T10:07:03Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/4575332022-12-13T23:06:50Zcom_10803_284col_10803_310
nam a 5i 4500
Nabiu
Cutícula
Postcollita
Arándano
Cutícula
Poscosecha
Blueberry
Fruit cuticle
Postharvest
Estudio de los factores fisio-morfológicos del fruto de arándano (Vaccinium corymbosum L.) que predisponen al ablandamiento y deshidratación en postcosecha
[Lleida] :
Universitat de Lleida,
2017
Accés lliure
http://hdl.handle.net/10803/457533
cr |||||||||||
AAMMDDs2017 sp ||||fsm||||0|| 0 spa|c
Moggia Lucchini, Claudia,
autor
1 recurs en línia (219 pàgines)
Tesi
Doctorat
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
2017
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Tesis i dissertacions electròniques
Graell i Sarle, Jordi,
supervisor acadèmic
Lara Ayala, Isabel,
supervisor acadèmic
TDX
Es va estudiar en nabius (Vaccinium corymbosum) l'estat de maduresa, característiques de cutícula i cicatriu, i la ubicació a la planta, com a factors associats a estovament i deshidratació en postcollita. Es va corroborar una alta variabilitat per a fermesa en collita (5 a 50% de fruita molt tova) entre campanyes, entre collites i entre estats de maduresa, que va resultar en diferències significatives en el potencial d'emmagatzematge, l'estovament i el desenvolupament d’embruniment intern. El nivell de triterpenoids a la cutícula també va influir en les diferències intervarietals. Les collites provinents del costat Orient van tenir major proporció de fruita tova. Temperatures màximes extremes durant l'última fase de maduració i/o precipitacions durant el creixement i maduració dels fruits també van causar major proporció de fruits tous en collita. La cicatriu pedicelar va causar fins a un 40% de la pèrdua de pes del fruit, sent la seva influència major a baixes temperatures.
l
ES-BaCBU
cat
rda
ES-BaCBU
text
txt
rdacontent
informàtic
c
rdamedia
recurs en línia
cr
rdacarrier