2024-03-28T22:37:25Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/4047842017-09-21T03:55:40Zcom_10803_1col_10803_398033
nam a 5i 4500
Envelliment
Envejecimiento
Aging
Òrgans (Anatomia)
Organos (Anatomía)
Organs (Anatomy)
Hormones
Hormonas
Reacció d'oxidació-reducció
Oxidorreducción
Oxidation-reduction reaction
Regulació hormonal i redox de processos de senescència d'òrgans
[Barcelona] :
Universitat de Barcelona,
2017
Accés lliure
http://hdl.handle.net/10803/404784
cr |||||||||||
AAMMDDs2017 sp ||||fsm||||0|| 0 cat|c
Miret Barrio, Javier Alberto,
autor
1 recurs en línia (232 pàgines)
Tesi
Doctorat
Universitat de Barcelona. Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals
2017
Universitat de Barcelona. Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals
Tesis i dissertacions electròniques
Munné Bosch, Sergi,
supervisor acadèmic
Munné Bosch, Sergi,
supervisor acadèmic
TDX
El malbaratament dels productes frescos suposa la pèrdua de fins a un 45% dels fruits i vegetals. El canvi global i el previst increment de la freqüència de fenòmens meteorològics extrems representaran una major pressió a la producció i la cadena logística des del camp fins al consumidor, especialment als països en desenvolupament on la cadena del fred no sempre es pot mantenir i les pèrdues poden representar una fracció encara major de la collita. La senescència post-collita i els estressos associats limiten la longevitat comercial, però també la qualitat organolèptica i valor nutricional dels vegetals i productes frescos. Una millor comprensió d'aquests processos crea oportunitats per a una millor gestió i per dirigir programes de millora. Després de la collita, l’exposició controlada a estressos abiòtics i/o aplicacions exògenes de fitohormones i reguladors del creixement pot millorar característiques nutricèutiques, organolèptiques i de longevitat comercial. En aquesta tesi s’han desenvolupat noves metodologies per combinar trets fisiològics, perfils hormonals i bioquímics, i eines transcriptòmiques per caracteritzar millor els processos de senescència d'òrgans. Permetent així el disseny d’estratègies biotecnològiques per millorar la qualitat i/o longevitat de productes frescos, tot descrivint els efectes subjacents d'aquesta manipulació en la fisiologia de la post-collita i la maduració de fruits. Els resultats suggereixen el potencial per manipular la senyalització per àcid abscísic (ABA) amb aplicacions d’ABA i/o pirabactina (pyrabactin) per millorar la qualitat post-collita de les verdures de fulla verda (Brassica oleracea var capitata) emmagatzemades a temperatura ambient (Capítol 3) i per millorar el contingut de vitamina C i E de fruits de gerdera (Rubus idaeus; Capítols 1 i 2); i l’estudi i caracterització de la senescència floral post-collita de flors insensibles a l’etilè (Lilium, Iris) i el potencial d’aplicacions de melatonina per millorar la longevitat post-collita de Lilium (Capítol 1, Apèndix 1). S’observà com els processos de senescència de fulles i flors, i de maduració de fruits, comparteixen característiques fisiològiques i de la seva regulació hormonal i redox, resultant l’ABA un important regulador d’aquests processos.
b
ES-BaCBU
cat
rda
ES-BaCBU
text
txt
rdacontent
informàtic
c
rdamedia
recurs en línia
cr
rdacarrier