2024-03-28T15:31:40Zhttps://www.tdx.cat/oai/requestoai:www.tdx.cat:10803/3864032017-09-25T07:49:42Zcom_10803_311col_10803_318
nam a 5i 4500
Aptàmers
Al·lergens
Tramús
Aptámeros
Alérgenos
Altramuz
Aptamers
Food allergens
Lupin
Selection of high affinity and specific aptamer and its' use in different applications for the detection of the anaphylactic b-conglutin allergen
[Tarragona] :
Universitat Rovira i Virgili,
2016
Accés lliure
http://hdl.handle.net/10803/386403
cr |||||||||||
AAMMDDs2016 sp ||||fsm||||0|| 0 eng|c
Jauset Rubio, Miriam,
autor
1 recurs en línia (201 pàgines)
Tesi
Doctorat
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química
2016
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química
Tesis i dissertacions electròniques
O'Sullivan, Ciara,
supervisor acadèmic
Mairal Lerga, Teresa,
supervisor acadèmic
Svobodová, Markéta,
supervisor acadèmic
TDX
Lupin és una planta lleguminosa amb un alt valor nutricional utilitzada àmpliament a la regió mediterrània en els àpats diaris, aliments fermentats tradicionals, aliments al forn i salses, sense contenir gluten, podent ser el substitut de la soja. Lupin va ser afegit recentment a la llista d'al·lèrgens que requereixen l'etiquetatge obligatori d'assessorament sobre els productes alimentaris comercialitzats a la Unió Europea, i des de desembre de 2006, tots els productes que continguin fins i tot petites quantitats de tramús han d'estar correctament etiquetats. L'etiquetatge és d'alta importància ja que encara no hi ha un medicament que pugui prevenir les al·lèrgies alimentàries i l'única opció és evitar estrictament l'aliment que causa l'al·lèrgia. Les globulines que es troben en el tramús consisteixen en dos grans subunitats denominades α-conglutina i β-conglutina, i dos menors, γ-conglutina i δ-conglutina. β-conglutina és l'única conglutina actualment inclosa en la llista de la Unió Internacional de Societats d'Immunologia (UISI), designada com l’al·lergen anafilàctic Lup an 1. L'objectiu d'aquest treball és la detecció de l'al·lergen anafilàctic β-conglutina. Han estat descrits aspectes fonamentals com ara la selecció d'un aptàmer (β-CBA II) en contra de β-conglutina i l'avaluació de la seva afinitat i especificitat. Es van utilitzar tres metodologies diferents per a els estudis competitius i es va demostrar que l’aptàmer β-CBA II s’uneix a un lloc diferent de β-conglutina en comparació amb l’aptàmer mencionat anteriorment (β-CBA I). Finalment, el seleccionat aptàmer β-CBA II es va utilitzar per detectar β-conglutina desenvolupant-se una plataforma sensible, ràpida i fàcil d'usar, amb possibilitat d'adaptar-se al punt d'atenció.
r
ES-BaCBU
cat
rda
ES-BaCBU
text
txt
rdacontent
informàtic
c
rdamedia
recurs en línia
cr
rdacarrier