Assessment of functional food and beverage consumption among the Balearic Islands population: gender, socio-demographic and lifestyle determinants

Author

Emine Özen, Asli

Director

Tur Marí, Josep Antoni

Date of defense

2012-12-20

Pages

299 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut

Abstract

Aquesta tesi examina els determinants sociodemogràfics i d'estil de vida del consum d’aliments funcionals i el consum de begudes entre els adults i adolescents de la població de les Illes Balears. La població adulta preferí consumir aliments funcionals com llet baixa en greix, el cafè i el té, probiòtics i els cereals per a l’esmorzar. De la mateixa manera, la població adolescent també preferí consumir llet modificada (baixa en greixos o llet enriquida en omega-3), probiòtics i els cereals per a l’esmorzar. El consum de molts aliments funcionals s’associà positivament amb la ingesta de certs components funcionals. L’aigua és la principal font de fluid en la població adolescent i adulta. Mentre que una major proporció de la població adulta consumí begudes com la llet baixa en greix, el cafè i el té, la majoria dels adolescents preferiren consumir begudes com el suc de fruita natural o la llet sencera. La ingesta de begudes contribueix d’un 6 a un 13% de la ingesta energètica diària total (TEI) en adolescents, mentre que en els adults el consumo de begudes proporciona del 9 al 18% de la TEI diària.


La presente tesis fue estudiar los determinantes socio-demográficos y de estilo de vida del consumo de alimentos funcionales i consumo de bebidas entre los adultos y adolescentes de la población de las Islas Baleares. La población adulta prefirió consumir alimentos funcionales como leche baja en grasa, el café y el té, probióticos y los cereales para el desayuno. Del mismo modo, la población adolescente también prefirió consumir leche modificada (baja en grasas o leche enriquecida en omega-3), probióticos y los cereales para el desayuno. El consumo de muchos alimentos funcionales se asoció positivamente con la ingesta de determinados componentes funcionales. El agua es la principal fuente de fluido en la población adolescente y adulta. Mientras que una mayor proporción de la población adulta consume bebidas como la leche baja en grasa, el café y el té, la mayoría de los adolescentes prefirieron consumir bebidas como el zumo de fruta natural o la leche entera. La ingesta de bebidas contribuye de un 6 a un 13% de la ingesta energética diaria total (TEI) en adolescentes, mientras que en los adultos el consumo de bebidas proporciona del 9 al 18% de la TEI diaria.


The present thesis examined the socio-demographic and lifestyle determinants of the functional food (FF) and beverage consumption among adult and adolescent population in the Balearic Islands. Adult population preferred to consume FFs like low-fat milk, coffee and tea, probiotics and breakfast cereals. Similarly, adolescent population also preferred to consume modified milk (low-fat or omega-3 enriched milk), probiotics and breakfast cereals. Consumption of many FFs was positively associated with the intake of several functional components. Water was found the main fluid source in adolescent and adult population. While a higher proportion of adult population consumed beverages like low-fat milk, coffee and tea, the majority of adolescents were preferred to consume beverages like natural fruit juice or whole fat milk. Beverage intake contributed 6 to 13% of the daily total energy intake (TEI) of adolescents, while in adults beverage consumption provided 9 to 18% of the daily TEI.

Keywords

Nutrició Humana, Aliments Funcionals, Begudes, Activitat Física, Adolescent, Adulta; Nutrición Humana, Alimentos Funcionales, Bebidas, Actividad Física, Adolescente, Adulta; Human Nutrition, Functional Foods, Beverages, Physical Activity, Adolescent, Adult

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Knowledge Area

Nutrició Humana

Documents

taoz1de1.pdf

2.704Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)