Cellular processing bodies and the hepatitis C virus life cycle : characterization of their dynamic interplay

Author

Pérez Vilaró, Gemma

Director

Díez Antón, Juana

Date of defense

2012-11-16

Legal Deposit

B. 1874-2013

Pages

140 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Els cossos de processament (cossos-P) són grànuls discrets i dinàmics que contenen mRNAs represos en la traducció així com proteïnes involucrades en la degradació dels mRNAs i de la maquinària dels miRNAs. Alguns components dels cossos-P, com els repressors de la traducció PatL1, LSm1 i DDX6, promouen la traducció i la replicació del virus de la hepatitis C (VHC) i d’altres virus RNA de polaritat positiva [RNA(+)]. A més a més, un genome wide screening en llevat va determinar que l’exonucleasa Xrn1, que també es localitza als cossos-P, pot afectar la taxa de recombinació d’un virus RNA(+) de plantes Així doncs, els components dels cossos-P estan estretament relacionats amb els cicles vitals dels virus RNA(+). En l’estudi que aquí es presenta hem explorat la relació del VHC amb els cossos-P, demostrant que la infecció pel VHC promou canvis en la composició dels cossos-P a través de l’alteració de la localització d’aquells components que són necessaris per a la replicació viral. A més a més, hem demostrat que els components dels cossos-P però no els grànuls per se són necessaris per a la replicació del VHC. Addicionalment, hem posat a punt un sistema de detecció de recombinació en cultiu cel•lular basat en replicons del VHC que permet analitzar successos de recombinació i caracteritzar la possible participació dels components dels cossos-P en aquest mecanisme d’evolució. Amb aquest sistema s’han establert les primeres estimacions en la freqüència de recombinació del VHC indicant que la recombinació en aquest virus no és gaire comú. A més a més, la reducció del nivell d’expressió de Xrn1 no va alterar la taxa de recombinació del VHC indicant que la utilització de l’exonucleasa no és una característica general en la recombinació dels virus RNA(+). En conjunt, aquests resultats incrementen el nostre coneixement sobre els aspectes bàsics de la biologia del VHC així com de l’estreta relació que aquest virus estableix amb l’hoste.

Keywords

Virus de la hepatitis C; Cossos de processament; Grànuls d’estrès; Factors cel•lulars; Via de degradació 5’-3’ del mRNA depenent de deadenilació; Evolució viral; Recombinació; Hepatitis C virus; Processing bodies; Stress Granules; Host factors; 5’-3’ deadenylation-dependent mRNA decay pathway; Viral evolution; Recombination

Subjects

616.3 - Pathology of the digestive system. Complaints of the alimentary canal

Documents

tgpv.pdf

3.120Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)