On Quaternary Linear Reed-Muller Codes

Autor/a

Pernas Vallès, Jaume

Director/a

Villanueva, M. (Mercè)

Pujol Capdevila, Jaume

Fecha de defensa

2012-06-06

ISBN

9788449030338

Depósito Legal

B-34070-2012

Páginas

120 p.



Departamento/Instituto

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions

Resumen

A la literatura recent hi podem trobar la introducció de noves famílies de codis de Reed- Muller quaternaris lineals RMs. Les imatges d’aquests nous codis a través del mapa de Gray són codis binaris Z4-lineals que comparteixen els paràmetres i les propietats (longitud, dimensió, distància mínima, inclusió, i relació de dualitat) amb la família de codis de Reed- Muller binaris lineals. El kernel d’un codi binari C es defineix com K(C) = {x 2 Zn2 : C + x = C}. La dimensió del kernel és un invariant estructural per els codis binaris equivalents. Part d’aquesta tesi consisteix en establir els valors de la dimensió del kernel per aquestes noves famílies de codis de Reed-Muller Z4-lineals. Tot i que dos codis Z4- lineals no equivalents poden compartir el mateix valor de la dimensió del kernel, en el cas dels codis de Reed-Muller RMs aquest resultat es suficient per donar-ne una classificació completa. Per altra banda, un codi quaternari lineal de Hadamard C, és un codi que un cop li hem aplicat el mapa de Gray obtenim un codi binari de Hadamard. És conegut que els codis de Hadamard quaternaris formen part de les famílies de codis quaternaris de Reed- MullerRMs. Definim el grup de permutacions d’un codi quaternari lineal com PAut(C) = {  2 Sn :  (C) = C}. Com a resultat d’aquesta tesi també s’estableix l’ordre dels grups de permutacions de les famílies de codis de Hadamard quaternaris. A més a més, aquests grups són caracteritzats proporcionant la forma dels seus generadors i la forma de les òrbites del grup PAut(C) actuant sobre el codi C. Sabem que el codi dual, en el sentit quaternari, d’un codi de Hadamard és un codi 1-perfecte estès. D’aquesta manera els resultats obtinguts sobre el grup de permutacions es poden transportar a una família de codis quaternaris 1- perfectes estesos


Recently, new families of quaternary linear Reed-Muller codes RMs have been introduced. They satisfy that, under the Gray map, the corresponding Z4-linear codes have the same parameters and properties (length, dimension, minimum distance, inclusion, and duality relation) as the codes of the binary linear Reed-Muller family. The kernel of a binary code C is K(C) = {x 2 Zn2 : C + x = C}. The dimension of the kernel is a structural invariant for equivalent binary codes. In this work, the dimension of the kernel for these new families of Z4-linear Reed-Muller codes is established. This result is sufficient to give a full classification of these new families of Z4-linear Reed-Muller codes up to equivalence. A quaternary linear Hadamard code C is a code over Z4 that under the Gray map, the corresponding Z4-linear code is a binary Hadamard code. It is well known that quaternary linear Hadamard codes are included in the RMs families of codes. The permutation automorphism group of a quaternary linear code C of length n is defined as PAut(C) = {  2 Sn :  (C) = C}. In this dissertation, the order of the permutation automorphism group of all quaternary linear Hadamard codes is established. Moreover, these groups are completely characterized by providing their generators and also by computing the orbits of their action on C. Since the dual of a Hadamard code is an extended 1-perfect code in the quaternary sense, the permutation automorphism group of the quaternary linear extended 1-perfect codes is also established.

Palabras clave

coding thery; quatermary codes

Materias

004 - Informática

Área de conocimiento

Tecnologies

Documentos

jp1de1.pdf

2.394Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)