Fitat: estudis sobre la seva activitat biològica i els efectes sobre la prevenció de les calcificacions patològiques

dc.contributor
Universitat de les Illes Balears. Departament de Química
dc.contributor.author
Perelló Bestard, Joan
dc.date.accessioned
2011-04-12T18:55:21Z
dc.date.available
2008-07-07
dc.date.issued
2005-04-19
dc.date.submitted
2008-07-07
dc.identifier.isbn
9788469155370
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0707108-092544
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/9457
dc.description.abstract
En aquesta Tesi Doctoral es pretén seguir aprofundint en l'estudi de l'activitat biològica del fitat, molècula que està demostrant unes inusitades, i fins fa poc desconegudes, propietats com inhibidor del desenvolupament de calcificaciones patològiques.<br/>En primer lloc, es presenten tres metodologies analítiques per a la determinació simple y sensible del myo-inositol i del fitat a nivells fisiològics.<br/>Posteriorment, es dedica un capítol a l'estudi de l'absorció oral i tòpica del fitat, avaluant després els seus efectes sobre la prevenció de calcificaciones distròfiques subepitelials.<br/>Finalment, es demostra que el fitat administrat oralment en una dosi elevada i a llarg termini no provoca problemes de biodisponibilitat i per altra banda, s'estudien els efectes de diferents sals de fitat sobre la disminució de la calciúria, demostrant-se que aquests efectes depenen bàsicament del tipus de sal emprada, essent el fitat potàssic el que provoca una disminució més important del calci urinari.
cat
dc.description.abstract
En esta Tesis Doctoral se pretende seguir profundizando en el estudio de la actividad biológica del fitato, molécula que está demostrando unas inusitadas, y hasta hace poco desconocidas, propiedades como inhibidor del desarrollo de calcificaciones patológicas.<br/>En primer lugar, se presentan tres metodologías analíticas para la determinación simple y sensible del myo-inositol y del fitato a niveles fisiológicos.<br/>Posteriormente, se dedica un capítulo al estudio de la absorción oral y tópica del fitato, evaluando después sus efectos sobre la prevención de calcificaciones distróficas subepiteliales.<br/>Finalmente, se demuestra que el fitato administrado oralmente en una dosis elevada y a largo plazo no causa problemas de biodisponibilidad y por otra parte, se estudian los efectos de diferentes sales de fitato sobre la dismunución de la calciuria, demostrándose que éstos dependen básicamente del tipo de sal utilizada, siendo el fitato potásico el que provoca una disminución más importante del calcio urinario.
spa
dc.description.abstract
The purpose of this Doctoral Thesis is to complete the knowledge of the biological activity of phytate, which is a molecule that has recently demonstrated unknown properties as an inhibitor of pathological calcifications.<br/> First of all, three analytical methodologies are presented for the simple and sensitive determination of myo-inositol and phytate at physiological levels.<br/> Next, oral and topic absorption of phytate are studied, evaluating its effects on the prevention of subepithelial dystrophic calcifications.<br/> Finally, it is demonstrated in a long-term study that oral phytate at high doses does not provoke bioavailability problems and, on the other hand, the effects of different phytate salts on urinary calcium reduction are studied, being potassium phytate the most effective salt.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat de les Illes Balears
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
absorption
dc.subject
renal lithiasis
dc.subject
hypercalciuria
dc.subject
mineral bioavailability
dc.subject
phytate
dc.subject
crystallization inhibitor
dc.subject
dystrophic calcifications
dc.subject
absorción
dc.subject
biodisponibilidad mineral
dc.subject
calcificaciones distróficas
dc.subject
litiasis renal
dc.subject
hipercalciuria
dc.subject
fitato
dc.subject
inhibidor de la cristalización
dc.subject
absorció
dc.subject
biodisponibilitat mineral
dc.subject
litiasi renal
dc.subject
hipercalciúria
dc.subject
calcificacions distròfiques
dc.subject
inhibidor de la cristal·lització
dc.subject
Fitat
dc.subject.other
Química Analítica
dc.title
Fitat: estudis sobre la seva activitat biològica i els efectes sobre la prevenció de les calcificacions patològiques
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
54
cat
dc.subject.udc
543
cat
dc.contributor.authoremail
joan.perello@uib.es
dc.contributor.director
Grases Freixedas, Félix
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tjpb.pdf

1.123Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)