Un modelo racional de organización territorial. Aplicación a Cataluña

dc.contributor
Universitat Internacional de Catalunya. Departament d'Arquitectura
dc.contributor.author
Franquet i Bernis, Josep Maria
dc.date.accessioned
2011-04-12T18:45:27Z
dc.date.available
2010-03-26
dc.date.issued
2007-07-19
dc.date.submitted
2010-03-26
dc.identifier.isbn
9788469182239
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0326110-091613
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/9331
dc.description.abstract
La divisió, organització i gestió del territori sobre el qual s'assenten i desenvolupen les activitats humanes són, segons el parer de l'autor, un clar exponent de mòbils transcendentals d'atenció per part de les diverses administracions públiques i dels seus administrats. Convindria inicialment posar de manifest que l'acceptació del principi d'interacció permanent i equilibrada entre l'economia i la geografia constitueix la justificació fonamental de la present tesi doctoral, en tenir ocasió de comprovar el seu autor que les divisions territorials realitzades fins a la data no responien a un tractament metodològic basat en el doble principi d'hipòtesi exclusiva d'equilibri econòmic espacial i metodologia rigorosament objectiva. doncs bé, avui creiem estar tractant un tema d'enorme actualitat en els moments crucials que el Parlament de Catalunya, ha aprovat (2006) un nou estatut d'autonomia i, en qualsevol cas, es planteja una nova organització territorial d'aquesta comunitat autònoma, mentre que a la resta d'Espanya es consolida i perfecciona, amb diverses propostes, l'estructuració autonòmica de l'estat.
cat
dc.description.abstract
La división, organización y gestión del territorio sobre el que se asientan y desarrollan las actividades humanas son, a juicio del autor, un claro exponente de móviles trascendentales de atención por parte de las diversas administraciones públicas y de sus administrados. Convendría inicialmente poner de manifiesto que la aceptación del principio de interacción permanente y equilibrada entre la economía y la geografía constituye la justificación fundamental de la presente tesis doctoral, al tener ocasión de comprobar su autor que las divisiones territoriales realizadas hasta la fecha no respondían a un tratamiento metodológico basado en el doble principio de hipótesis exclusiva de equilibrio económico espacial y metodología rigurosamente objetiva. pues bien, hoy creemos estar tratando un tema de enorme actualidad en los momentos cruciales en que el Parlament de Catalunya, ha aprobado (2006) un nuevo estatuto de autonomía y, en cualquier caso, se plantea una nueva organización territorial de esta comunidad autónoma, mientras que en el resto de España se consolida y perfecciona, con diversas propuestas, la estructuración autonómica del estado.
spa
dc.description.abstract
The division, organization and management of the territory on which the human activities are based and develop are, in opinion of the author, a clear exponent of transcendental reasons for attention on the part of the various public administrations and of those administered. To begin with, it would be convenient to accept the principle that a permanent and balanced interaction between economy and geography constitutes the fundamental justification of the present doctoral thesis. the author could appreciate the necessity of applying this principle after having observed, that the territorial divisions carried out so far did not follow a methodological procedure based on the double principle of exclusive hypothesis of spatial economic equilibrium and rigorously objective methodology. Today we are convinced that we are treating a subject of great actuality and importance as the Parliament of Catalonia has recently (2006) approved a new statute of autonomy and a new territorial organization is likely to be implemented in this autonomous community. on the other hand, in the rest of Spain, the autonomous structuring of the state is being consolidated and perfected through different proposals.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Internacional de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
balance
dc.subject
geography
dc.subject
variables. Economy
dc.subject
models
dc.subject
equilibri
dc.subject
geografia
dc.subject
Economia
dc.subject
models
dc.subject
macroeconomic variables
dc.subject.other
Història, Arquitectura i Disseny
dc.title
Un modelo racional de organización territorial. Aplicación a Cataluña
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
35
cat
dc.subject.udc
71
cat
dc.contributor.authoremail
jfbernis@iies.es
dc.contributor.director
Vall Casas, Pere
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B-55464-2008


Documents

TESIS_FRANQUET_BERNIS_I.pdf

5.965Mb PDF

TESIS_FRANQUET_BERNIS_II.pdf

18.12Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)