Individual-Level Collaboration and Firm-Level Innovation in the Biotechnology Industry

Author

Hohberger, Jan

Director

Parada Balderrama, Pedro

Codirector

Almeida, Paul

Date of defense

2010-05-11

Legal Deposit

B.25889-2010



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Malgrat el gran nombre de recerques sobre els acords col·laboratius i la innovació, són pocs els estudis que examinen la influència de la col·laboració individual entre els membres d'una mateixa organització i la seva repercussió en la innovació de l'empresa. Això resulta sorprenent, perquè bastants estudis destaquen el paper important que les persones poden acomplir en els processos d'aprenentatge i adquisició de coneixements (p. ex., la mobilitat dels enginyers i els científics, els investigadors estrella i "boundary spanners"). En conseqüència, aquesta tesi investiga l'impacte de les col·laboracions interorganitzatives dels científics -recollides per la coautoria dels seus papers de recerca- en les innovacions patentades de les empreses. Els resultats indiquen que, fins i tot després de controlar alguns factors que ja han estat identificats per la seva incidència en els resultats innovadors de l'empresa -com ara les aliances estratègiques de l'empresa, els científics estrella i els que no ho són, la capacitat científica individual i la inversió en R+D-, el grau en què els científics d'una empresa col·laboren externament en articles científics influeix positivament en el seu acompliment innovador. A més, les col·laboracions individuals entre els investigadors d'empresa i els investigadors universitaris són especialment útils, i els transvasaments regionals milloren l'impacte de les col·laboracions individuals. Avalant les prediccions derivades de l'economia evolutiva i de les teories de la conducta, les empreses amb un nombre més alt de col·laboracions individuals externes tenen més probabilitats de créixer més a prop de la frontera de la innovació emergent. En canvi, les empreses amb més aliances estratègiques i col·laboracions individuals internes probablement creixeran més allunyades de la frontera de la innovació i l'especialització tecnològica redueix l'alineació de les empreses amb la frontera innovadora. Així doncs, aquesta tesi aïlla i destaca el paper de la col·laboració individual en el procés d'innovació de l'empresa.


Pese al gran número de investigaciones sobre las colaboraciones y la innovación, solo unos pocos estudios examinan la influencia de la colaboración individual entre los miembros de una misma organización y su repercusión en la innovación de la empresa. Ello resulta sorprendente, puesto que bastantes estudios destacan el importante rol que las personas pueden desempeñar en los procesos de aprendizaje y adquisición de conocimientos (p. ej., la movilidad de los ingenieros y los científicos, los investigadores estrella y los "boundary spanners"). En consecuencia, esta tesis investiga el impacto de las colaboraciones interorganizativas de los científicos -recogidas por la coautoría de sus papers de investigación- en las innovaciones patentadas de las empresas. Los resultados indican que, incluso después de controlar algunos factores que ya han sido identificados por su incidencia en los resultados innovadores de la empresa -como son las alianzas estratégicas de la empresa, los científicos estrella y los que no lo son, la capacidad científica individual y la inversión en I+D-, el nivel en que los científicos de una empresa colaboran externamente en artículos científicos influye positivamente en su desempeño innovador. Además, las colaboraciones individuales entre los investigadores de empresa y los investigadores universitarios son especialmente útiles, y los trasvases regionales mejoran el impacto de las colaboraciones individuales. Avalando las predicciones derivadas de la economía evolutiva y las teorías conductuales, las empresas con mayor número de colaboraciones individuales externas tienen mayores probabilidades de crecer más próximas a la frontera de la innovación emergente. En cambio, las empresas con mayor número de alianzas estratégicas y colaboraciones individuales internas probablemente crecerán más alejadas de la frontera de la innovación y la especialización tecnológica reduce la alineación de las empresas con la frontera innovadora. Así pues, esta tesis aísla y destaca el rol de la colaboración individual en el proceso de innovación de la empresa.


Despite the vast amount of research on collaborative arrangements and innovation, only a few studies examine influence of individual collaboration of members within an organization and their influence on firm innovation. This is surprising since several studies illustrate the important role individuals can play in knowledge acquisition and learning (e.g. mobility of engineers and scientist, star researchers and boundary spanners). Therefore, this dissertation investigates the impact of inter-organizational collaborations of scientists - as captured by co-authorship of research papers - on the patented innovative of firms. The results indicate that even after controlling for factors that have been previously suggested to impact the innovative output of a firm - including the firm's strategic alliances, star and non-star scientists, individual-level scientific ability, and R&D investment - the extent to which a firm's scientists collaborate externally on scientific articles positively influences the firm's innovative performance. Furthermore, individual collaborations between firm researchers and university researchers are particularly useful and regional spillovers enhance the impact of individual collaborations. Supporting the predictions derived from evolutionary economics and behavioral theories, firms with greater numbers of external individual collaborations are likely to grow increasingly aligned to the frontier of emerging innovation. Firms with greater numbers of strategic alliances and internal individual collaborations are likely to grow more distant from the innovation frontier and technological specialization decreases the alignment of firms to the innovative frontier. Thus this dissertation isolates and highlights the role of individual level collaboration in the firm innovation process.

Keywords

collaboration; patents; alliances; innovation; colaboración; patentes; alianzas; col·laboració; innovación; aliances; patents; Innovació

Subjects

33 - Economics. Economic science; 65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Management Sciences

Documents

HOHBERGER_PhD_Thesis.pdf

427.0Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.