Determinants of career success for engineering technology program graduates

Author

Bejarano Heredia, Alberto Ismael

Director

Dolan, Simon L. (Simon Landau), 1947-

Date of defense

2009-01-26

Legal Deposit

B.7606-2009



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

L'èxit de la carrera és un resultat important de la trajectòria personal que sovint s'ignora. Totes les empreses i les organitzacions actuals operen en un món canviant, amb crisis globals en el sector energètic, financer i de les tecnologies emergents. Aquestes organitzacions necessiten disposar d'enginyers amb èxit per tal de desenvolupar els avantatges competitius que sustentin el seu desenvolupament futur. <br/>La finalitat primera d'aquest estudi ha estat explicar l'èxit en la carrera dels enginyers. Sobre la base de la literatura acadèmica (entre d'altres, Arthur et al., 2005; Heslin, 2005; Gunz, 2005; Baruch, 2006), s'ha elaborat un model de determinants d'èxit de la carrera que considera la perspectiva objectiva i subjectiva d'aquest constructe i s'ha desenvolupat l'evidència empírica de l'èxit en la carrera d'aquesta categoria de treballador del coneixement a l'Amèrica Llatina.<br/>Les preguntes de recerca s'han centrat a verificar la relació entre l'èxit en la carrera dels enginyers i els graduats de programes amb orientació pràctica, i la xarxa personal de contactes, la competència individual per a l'administració, l'experiència professional, l'estructura organitzativa i les aspiracions individuals. Les dades s'han obtingut d'una enquesta a 1.135 graduats, que van respondre 1.011, cosa que representa un índex de resposta de 89,7 %, i d'arxius complementaris de l'escola d'enginyeria Tecsup.<br/>Els resultats suggereixen que l'èxit en la carrera sovint és determinat, primer, per l'estructura de la carrera a les organitzacions; en un segon nivell, per la xarxa personal i, en un tercer nivell, per l'experiència professional i les aspiracions individuals.<br/>Es fan suggeriments per a futures investigacions i s'esmenten les implicacions que poden tenir per als investigadors, els gerents de recursos humans i les organitzacions educatives.


El éxito de carrera es un importante pero frecuentemente ignorado resultado de la carrera personal. Todas las compañías y organizaciones operan en este mundo cambiante, con crisis globales en el sector energético, financiero y tecnologías emergentes. Estas organizaciones necesitan ingenieros más exitosos para el desarrollo de ventajas competitivas que sustente su desarrollo futuro. <br/>El propósito primario de este estudio fue explicar el éxito de carrera de los ingenieros. Construido sobre las bases de la literatura académica (entre otros, Arthur et al (2005); Heslin (2005); Gunz (2005); Baruch (2006) )un modelo de determinantes de éxito de carrera fue estudiado que considera la perspectiva objetiva y subjetiva de este constructo, desarrollo la evidencia empírica del éxito de carrera de esta categoría de trabajador del conocimiento en latino America.<br/>Las preguntas de investigación estuvieron centradas en verificar la relación entre el éxito de carrera de ingenieros, graduados de programas con orientación practica, y la red personal de contactos, la competencia individual para la administración, la experiencia Professional, la estructura organizacional y las aspiraciones individuales. Los data fueron obtenidos de un encuestar a 1135 graduados,; 1011 respondieron, representando un tasa de respuesta de 89.7 % y archivos complementarios de la escuela de ingeniería Tecsup.<br/>Los resultados sugieren que el éxito de carrera esta fuertemente determinada por la estructura de carrera en las organizaciones. En segundo nivel, el éxito de carrera es determinado por la red personal y en un tercer nivel por la experiencia Professional y las aspiraciones individuales.<br/>Sugerencias para futuras investigaciones e implicaciones para investigadores, gerentes <br/><br/>de recursos humanos y organizaciones educativas son provistas.


Career Success is an important but often overlooked outcome of a person's career experiences. All businesses and organizations operate in a changing World, with global energy crisis and emerging technologies. These organizations need more successful engineers for the development of competitive advantages that sustain his future development. <br/><br/>The primary purpose of this study was to explain engineer's career success. Building upon academic literature (e.g, Arthur et al (2005); Heslin(2005); Gunz (2005); Baruch (2006) ) a model of determinants of career success was studied; both objective and subjective perspectives were used, developing empirical evidence for career success of this category of knowledge workers in Latin America.<br/><br/>Research questions were focused on the relationship between technologists' career success and their personal network, individual competences, professional experience, organizational structures, and individual aspirations. Data were gathered from a survey of 1135 graduates of engineering technology programs; 1011 responded, for a response rate of 89.7 % and archives of Engineering School.<br/><br/>The results suggest that career success of technologist are strongly determined by organizational structures and individual competences. In second level, career success s determined by personal network and in third level the professional experience, and individual aspirations.<br/><br/>Suggestions for future research and implications for practitioners, researchers and educative organizations are provided.

Keywords

engineering technology program; Objetive career success; Subjetive career success; Career Success; Programa de Ingeniería Aplicada; Éxito objetivo de carrera; Éxito subjetivo de carrera; Éxito de carrera; Programa d'Enginyeria Aplicada; Èxit subjectiu de carrera; Èxit objectiu de carrera; Èxit de carrera

Subjects

379.8 - Leisure

Knowledge Area

Management Sciences

Documents

Tesis_final_Dic.pdf

1.328Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.