Estudi de paràmetres que determinen la qualitat dels vins escumosos i la seva relació amb l'enfosquiment 

    Serra i Cayuela, Arnau (Date of defense: 2014-02-24)

    Segons estimació del Consell Regulador de l'any 2012, es van vendre 243 milions d'ampolles de vins escumosos amb denominació d'origen Cava, havent-hi registrats 253 cellers elaboradors de Cava i 163 empreses elaboradores ...

    Indicadors de la qualitat organolèptica del cava durant la criança i l'emmagatzematge 

    Bosch Fusté, Juan (Date of defense: 2007-06-27)

    El Cava és un vi escumós de qualitat produït en una regió determinada (v.e.c.p.r.d, Council Regulation EC 1493/1999), segons un procés d'elaboració que consta de dos etapes: la vinificació en blanc del raïm i la segona ...

    Resveratrol: Marcador dietètic i biològic del consum de vi 

    Zamora Ros, Raul (Date of defense: 2008-06-30)

    El resveratrol és un component del vi, el qual té uns potencials efectes beneficiosos en malalties relacionades amb l'envelliment com poden ser el càncer, la malaltia cardiovascular, la diabetis i les malalties neurodegeneratives, ...

    Vi a l'antic Egipte, El 

    Guasch i Jané, Maria Rosa (Date of defense: 2005-09-21)

    La documentació més antiga i extensa sobre la viticultura i l'elaboració del vi prové d'Egipte. on des de fa sis mil anys la vinya ja es cultivava al Delta del Nil. Malgrat això, el seu estudi històric i arqueològic encara ...