Las garantías mobiliarias en el derecho civil de Cataluña

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Privat, Processal i Financer
dc.contributor.author
Barrada Orellana, M. de los Reyes
dc.date.accessioned
2011-04-12T18:08:14Z
dc.date.available
2007-04-04
dc.date.issued
2003-07-07
dc.date.submitted
2007-03-06
dc.identifier.isbn
9788469050217
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0306107-120518
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/8757
dc.description.abstract
En la tesis se analizan las garantías mobiliarias reguladas por el Derecho civil de Cataluña, es decir, los derechos reales de prenda posesoria y de retención sobre bienes muebles regulados en la Ley del Parlamento de Cataluña 19/2002, de 5 de julio, de derechos reales de garantía. El estudio de la Ley se plantea desde una doble perspectiva doctrinal, civil y mercantil, atendiendo a las obras que se han juzgado de interés a partir de la codificación, así como del análisis de las decisiones jurisprudenciales y de la Dirección General de los Registros y del Notariado. Se destacan las novedades más significativas en esta materia con relación a lo dispuesto en el Código civil, como pueden ser la prenda de máximo, la prenda de cosas fungibles, la naturaleza real del derecho de retención, la posibilidad de sustitución, el orden de preferencia y prelación que corresponde a ambas garantías o la realización de la cosa gravada por el procedimiento de venta directa.
spa
dc.description.abstract
En la tesis s'analitzen les garanties mobiliàries regulades en el Dret civil de Catalunya, es a dir, el dret real de penyora possessòria i el dret de retenció sobre béns de naturalesa moble, tal i com es troba regulat a la Llei del Parlament de Catalunya 19/2002, de 5 de juliol, de drets reals de garantia. L'estudi de la Llei es planteja des d'una doble perspectiva doctrinal, la civil i la mercantil, atenent a les obres que s'han jutjat de màxim interès a partir de la codificació, així com de l'anàlisi de les decisions jurisprudencials de la Direcció General dels Registres i del Notariat. Es destaquen les novetats més significatives en aquesta matèria, tot comparant-les amb allò que es disposa en el Codi civil. D'entre aquestes novetats destaquen la que es refereix a la penyora de màxim, la penyora de coses fungibles, la naturalesa real del dret de retenció, la possibilitat de substitució, l'ordre de preferència y de prelació que correspon a ambdues garanties o la realització del valor de la cosa gravada per la garantia a través del procediment de venda directa específicament regulat a la Llei.
cat
dc.description.abstract
The subject of this thesis is the pledge ant the right of retention regulated by the Catalan Civil Law in the Act 19/2002, about security real rights. The study is considered from a double doctrinal perspective, civil and mercantile, taking care of the works that have been judged of interest since the codification period, as well as the analysis of the decisions of the Court and the decisions of the General Directorate for Registries and Public Notaries. The most significant new features in this area are been analysed and compared with the similar institutions regulated in the Spanish Civil Code. The subjects as the pledge of fungible things, the real nature of the retention right, the substitution possibility, the order of preference and the direct sale procedure regulated in the Act to both guarantees
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Retención
dc.subject
Prenda
dc.subject
Cataluña
dc.subject
Garantías mobiliarias
dc.title
Las garantías mobiliarias en el derecho civil de Cataluña
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
cat
dc.subject.udc
347
cat
dc.contributor.authoremail
rbo@fcj.urv.es
dc.contributor.director
Pozo Carrascosa, Pere del
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
T.532-2007


Documents

reyesbarradatesis.pdf

4.107Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)