Predicció de coeficients de pressió mitjançant xarxes neuronals artificials

Author

Gavaldà Sanromà, Xavier

Director

Giralt, Francesc

Codirector

Ferrer i Gener, Joan Manel

Date of defense

2010-02-08

ISBN

9788469333907

Legal Deposit

T.999-2010



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

S'ha realitzat un model d'interpolació, basat en xarxes neuronals artificials, d'una base de dades que conté informació de perfils de pressió sobre teulades d'edificacions de baixa alçada. Aquest model és capaç d'estimar, de forma precisa, quina serà la distribució de les pressions sobre una teulada amb les característiques físiques desitjades, depenent de la direcció incident del vent. Aquesta informació permet calcular quines seran les càrregues aerodinàmiques que haurà de suportar la teulada i per tant, millorar-ne el disseny sense tenir que recórrer a l'experimentació amb models a escala en túnels de vent. A més, durant el desenvolupament de la metodologia de treball, s'ha demostrat que les dades de pressió són suficients per a capturar prou informació de la dinàmica, d'un flux turbulent, per a realitzar models de predicció basats, únicament, amb dades històriques de pressions.


This work presents an artificial neural network based interpolation model. Using existing information from pressure distributions over low-rise buildings databases, the model is able to predict, accurately, pressure profiles over any roof with the desired physical characteristics (over the existing data domain). With the pressure interpolated data, wind loads over the roofs can be calculated, assisting its design process. This methodology drives to a cheaper design process since it replaces the experimentation, with scaled buildings, in wind tunnels. During the developed work methodology it has been demonstrated that the pressure field over building surfaces contains, in itself, all of the information necessary to predict the (surface) pressure fluctuations at all locations and times.

Keywords

edificis de baixa alçada; cilindre circular; predicció de sèries temporals; càrregues aerodinàmiques; coeficient de pressió; xarxes neuronals artificials

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing; 624 - Civil and structural engineering in general; 66 - Chemical technology. Chemical and related industries

Documents

tesi.pdf

10.80Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)