Espectroscòpia NIR per a la determinació on-line de l'AW i del contingut d'aigua i sal durant l'assecat de productes crus-curats

Author

Collell i Corominas, Carles

Director

Comaposada i Beringues, Josep

Gou i Botó, Pere

Date of defense

2012-07-30

Legal Deposit

Gi. 1401-2012

Pages

113 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Institut de Tecnologia Agroalimentària

Abstract

The aim of this study was to determine whether NIRS technology would be suitable to develop a control system to correct drying conditions in order to avoid the appearance of defects in the product. Several predictive models for moisture, aw, and the salt content on the surface of the products (dry-cured sausages and dry-cured hams) have been obtained for the entire process, and an on-line control of the drying process have been developed.


L’objectiu d’aquest treball ha estat determinar si la tecnologia NIRS és una tècnica adequada per poder desenvolupar un sistema de control de l’assecat que corregeixi les condicions de treball dels assecadors evitant l’aparició de defectes en el producte. S'han obtingut models de predicció de la humitat, la aw i el contingut de sal a la superfície dels productes (llonganissa i pernil curat) en tot el procés d’elaboració i s'ha desenvolupat un sistema de control on-line del procés d’assecat.

Keywords

Dry-cured products; Productes curats; Productos curados; Control d'assecat; Drying control; Control de secado; Humitat; Humedad; Moisture

Subjects

637 - Produce of domestic (farmyard) animals and game; 663/664 - Food and nutrition. Enology. Oils. Fat

Documents

tccc.pdf

11.82Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)