Development of electrochemical biosensors and solid-phase amplification methods for the detection of human papillomavirus genes

Author

Civit Pitarch, Laia

Director

Fragoso Sierra, Alex

Codirector

O'Sullivan, Ciara

Date of defense

2012-05-03

Legal Deposit

T.1050-2012

Pages

194 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

Un diagnòstic ràpid, precís i fiable és crucial per a la identificació d'una malaltia, com el càncer, on la detecció precoç pot millorar els resultants del tractament. El càncer de coll uterí és el tercer més comunament diagnosticat i la quarta causa de mort per càncer en les dones. La infecció persistent de virus del papil•loma humà d'alt risc (VPH) és la principal causa de càncer de coll uterí. Els biosensors electroquímics han rebut una important atenció a causa de les seves característiques. La seva compatibilitat amb tecnologies de microfabricació els fa atractius per al diagnòstic d'ADN. Els objectius del present treball són el desenvolupament d'un sensor electroquímic per a la detecció múltiple de seqüències del VPH d'alt risc (VPH16, 18 i 45) i la aplicació en mostres clíniques. Un segon objectiu és el desenvolupament de mètodes d'amplificació d’ADN en fase sòlida amb monitorització en temps real mitjançant tècniques electroquímiques.


A rapid, accurate and reliable diagnosis is crucial for the identification of a disease, like cancer, where an early detection can improve patient survival outcomes. Cervical cancer is the third most commonly diagnosed and the fourth leading cause of cancer death in women. It is well known that persistent infections with high-risk human papillomaviruses (HPV) are the primary cause of cervical cancer. Electrochemical DNA biosensors have received important attention owing to their characteristics. Moreover, their compatibility with microfabrication technologies makes them attractive for DNA diagnostics. The first objective of the work described in this thesis is the development of an electrochemical DNA sensor array for the multiplex detection of high-risk HPV sequences (HPV16, 18 and 45) and its application to human clinical samples. A second objective is the demonstration of a proof-of-concept of the development of isothermal (helicase-dependent amplification) solid-phase amplification methods with electrochemical real-time monitoring.

Keywords

Electrochemical biosensors; Solid-phase amplification methods; Human papillomavirus; Clinical analysis; Helicase-dependent amplification; Diazonium salts

Subjects

543 - Analytical chemistry

Documents

Tesis L.Civit.pdf

10.52Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)