Aspectes del comerç a Catalunya en el segle XVI segons els llibres dels mostassas

Author

Bajet Royo, Montserrat

Director

Montagut Estragués, Tomàs de

Tutor

Perulles Moreno, Juan Manuel

Date of defense

1993-10-26

ISBN

8489727783

Legal Deposit

S.54-1998



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Dret Públic

Abstract

L'objectiu d'aquesta monografia és explicar la intervenció d'un oficial públic, el mostassà, en el comerç barceloní durant el segle XVI. També examinar l'organització, en aquell moment, d'una institució, la Mostassafia, i la normativa de què el mostassà, màxim representant d'aquesta institució, se servia per complir la seva missió.<br/>Aquest estudi va dirigit també a omplir una de les vessants de la història: el coneixement de la història local, a través de l'estudi i l'anàlisi del comerç interior, i de les relacions de poder entre les autoritats que governaven el municipi.


El objetivo de esta monografía es explicar la intervención de un oficial público, el mostaza, en el comercio barcelonés durante el siglo XVI. También examinar la organización, en aquel momento, de una institución, la Mostassafia, y la normativa de qué el mostaza, máximo representando de esta institución, se servía por cumplir su misión.<br/>Este estudio vano dirigido también a llenar una de las vertientes de la historia: el conocimiento de la historia local, a través del estudio y el análisis del comercio interior, y de las relaciones de poder entre las autoridades que gobernaban el municipio.

Keywords

Barcelona; funcionaris i empleats locals; dret mercantil; S. XVI; comerç

Subjects

339 - Trade. Commerce. International economic relations. World economy; 94 - General history

Knowledge Area

Ciències humanes i socials

Documents

Figura1.jpg

27.56Kb

Figura10.jpg

75.17Kb

Figura2.jpg

27.25Kb

Figura3.jpg

34.18Kb

Figura4.jpg

55.48Kb

Figura5.jpg

20.29Kb

Figura6.jpg

44.31Kb

Figura7.jpg

59.09Kb

Figura8.jpg

58.63Kb

Figura9.jpg

56.41Kb

mbajet_pt1.pdf

740.1Kb

mbajet_pt2.pdf

584.9Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)