Cessació de l'hàbit tabàquic en pacients afectats de malaltia vascular cerebral aguda

dc.contributor Universitat de Girona. Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida
dc.contributor.author Suñer Soler, Rosa
dc.date.accessioned 2011-04-12T17:41:25Z
dc.date.available 2010-08-11
dc.date.issued 2010-06-28
dc.date.submitted 2010-08-11
dc.identifier Gi. 1038-2010
dc.identifier.isbn 9788469361245
dc.identifier.uri http://www.tdx.cat/TDX-0811110-134002
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10803/7949
dc.description.abstract S'han estudiat 1003 pacients amb el diagnòstic de Malaltia Vascular Cerebral (MVC) aguda ingressats a la unitat de neurologia de l'Hospital Josep Trueta de Girona en el període de gener de 2005 a juliol de 2007. S'ha realitzat un estudi de cohorts prospectiu d'un any en 110 pacients que eren fumadors en el moment de l'ictus. Un elevat percentatge dels pacients afectats de MVC aguda presenten factors de risc vascular que es poden evitar com el consum de tabac o d'alcohol, i factors de risc vascular que cal controlar com la hipertensió, la dislipèmia, la diabetis o la cardiopatia. Només 4 de cada 10 pacients fumadors diagnosticats d'ictus havien abandonat l'hàbit un any després de presentar la MVC aguda. Les variables que millor prediuen la cessació tabàquica en aquests pacients són la localització de la lesió a l'ínsula cerebral i la intenció de deixar de fumar prèvia a l'ictus.
dc.description.abstract Patients with a diagnosis of acute cerebrovascular disease (CVD) admitted to the Neurology Department of the Joseph Trueta Hospital of Girona between January 2005 and July 2007 were included (n: 1003). A one-year prospective cohort study of 110 patients who were smokers at the time of having the CVD was conducted. A high percentage of patients affected by acute CVD have avoidable vascular risk factors such as the use of tobacco and alcohol, and vascular risk factors which need to be controlled such as hypertension, dyslipidemia, diabetes and cardiopathy. Only 4 out of 10 patients diagnosed with stroke who were smokers had given up the habit one year after having an acute CVD. Patients who have the intention of stopping smoking before having the stroke and/or those that have a stroke lesion affecting the insular cortex are more likely to stop smoking. These factors are therefore the variables which best predict giving up smoking in these patients.
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cat
dc.publisher Universitat de Girona
dc.rights.license ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject Stroke
dc.subject Health promotion
dc.subject Smoking cessation
dc.subject Cerebrovascular diseases
dc.subject Promoción de la salud
dc.subject Deshabituación tabáquica
dc.subject Enfermedades cerebrovasculares
dc.subject Ictus
dc.subject Promoció de la salut
dc.subject Cessació tabàquica
dc.subject Malalties cerebrovasculars
dc.title Cessació de l'hàbit tabàquic en pacients afectats de malaltia vascular cerebral aguda
dc.type info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc 159.9
dc.subject.udc 616.1
dc.contributor.authoremail rosa.sunyer@udg.edu
dc.contributor.director Font-Mayolas, Sílvia
dc.contributor.director Gras Pérez, María Eugenia
dc.rights.accessLevel info:eu-repo/semantics/openAccessFiles in this item

This item appears in the following Collections