The activation of diboron reagents and their application in catalytic boron additions to alkenes

Autor/a

Bonet Laplana, Amadeu

Director/a

Fernández Gutiérrez, Mª Elena

Codirector/a

Gulyàs, Henrik

Fecha de defensa

2012-03-02

Depósito Legal

T. 270-2012

Páginas

244 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Física i Inorgànica

Resumen

Els compostos organoborats son altament utilitzats en un extens nombre de camps, des de la medicina, en la teràpia de captura neutrònica en bor o altres molècules amb activitat biològica, fins a l’ús de molècules funcionals com els polímers. Nosaltres hem centrar la nostra atenció a l’ús dels compostos organoborats com intermedis de síntesis per a productes d’alt valor afegit. El tema principal d’aquesta tesis es el desenvolupament de noves metodologies sintètiques per la obtenció de compostos organoborats de manera eficient. Ens hem centrat bastant en la síntesis de compostos carbonílics -borats, com a sintons per la síntesis de molècules difuncionals. Em estudiat la addició de bor a molècules insaturades des de dos estratègies diferents: la addició catalítica de bor mitjançant metalls de transició i sense metall. Sempre ficant especial énfasis en la versió quiral de la reacció.


Organoborane compounds are highly used in a huge number of fields, from medicine, in the boron neutral capture therapy or other molecules with biological activity to the use of functional molecules such us polymers. In our case, we focused our atention in the use of organoborane compounds as a intermediates for the synthesis of high value products. The main topic of this thesis is develop new synthetic methodologies for the efficient obtaition of organoborane compounds. We focus in the synthesis of -boryl carbonyl compounds as a synthons for the synthesis of difuncional molecules. We studied the boron addition to unsaturated molecules in to main strategies: the boron addition using transition metal catalyst or without metal. Always with special attention for the chiral approach of the reaction.

Palabras clave

Boron; Organoborane; Catalysis; B-boration; Boron addition; Diboration

Materias

54 - Química; 546 - Química inorgánica; 547 - Química orgánica

Documentos

tesi amb tapa.pdf

17.02Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)