Epidemiologia de les infeccions respiratòries víriques en pacients pediàtrics a Manhiça, una zona rural de Moçambic

Author

O'Callaghan Gordo, Cristina

Director

Roca Aparicio, Anna

Date of defense

2011-12-20

Legal Deposit

B. 13002-2012

Pages

140 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina

Abstract

L’objectiu d’aquesta tesi es descriure l’epidemiologia de les infeccions respiratòries víriques, tant de les infeccions lleus del tracte respiratori superior com de les infeccions greus del tracta respiratori inferior que requereixen hospitalització en pacients pediàtrics de Manhiça, una zona rural del sud de Moçambic. Els resultats d’aquesta tesi indiquen que la carrega de malaltia associada als virus respiratoris a l’Hospital Distrital de Manhiça és elevada: aproximadament la meitat dels pacients pediàtrics atesos a l’Hospital Distrital de Manhiça amb símptomes d’infecció respiratòria detectem al menys un virus respiratori. La incidència de les infeccions respiratòries augmenta durant l’estació de pluges, i és durant aquesta estació que es produeixen els brots anulars del virus influenza i del virus respiratori sincitial. Les co-infeccions víriques, les infeccions invasives bacterianes i la infecció per l’HIV (virus de la immunodeficiència humana) s’associen a una major severitat i pitjor prognosi de les infeccions respiratòries víriques.


The main objective of this thesis is to describe the epidemiology of viral respiratory infection, both mild upper respiratory infections and severe lower respiratory tract infections requiring hospitalization, in paediatric patients in Manhiça, a rural area of southern Mozambique. Results of this work show that the burden of disease associated with respiratory viruses in Mahiça District Hospital in high: Approximately half of paediatric patients visited at Manhiça District Hospital with respiratory symptoms had, at least, one respiratory virus detected. Incidence of respiratory infections increases during the rainy season and outbreaks of influenza and respiratory syncytial virus also occur during this season. Viral co-infections, invasive bacterial infections and HIV (human immunodeficiency virus) infection are associated with more severe viral respiratory infections and a worse prognosis of such infections.

Keywords

Virus respiratoris; Epidemiologia; Pediatria; Microbiologia clínica; Virus respiratorios; Epidemiología; Pediatría; Microbiología clínica

Subjects

616.9 - Communicable diseases. Infectious and contagious diseases, fevers

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

COCG_TESI.pdf

8.813Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)