Compatir el mal. Sobre la justificación política del mandato de impedir determinados delitos en el derecho penal español

Author

Valenzuela Saldias, Jonatan

Director

Ferrer Beltrán, Jordi

Varona Gómez, Daniel

Date of defense

2012-03-05

Legal Deposit

Gi. 598-2012

Pages

316 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Dret Públic

Abstract

La tesis trata sobre la justificación del mandato de impedir determinados delitos contenido en el artículo 450.1 del CP español. Para ello se utiliza una perspectiva de filosofía política. Se propone una justificación general en términos de justicia política para el derecho penal y una teoría especial para la justificación e interpretación del mandato de impedir determinados delitos: la teoría del rescate.


The thesis deals the justification for mandate to prevent certain crimes contained in Article 450.1 of the Spanish CP. It uses a perspective of political philosophy. It proposes a general justification in terms of political justice for the criminal law and a special theory for justification and interpretation of the mandate to prevent certain crimes: the theorie of rescue.

Keywords

Filosofía política; Political philosophy; Filosofia política; Derecho penal; Criminal law; Dret penal; Mandato de impedir delitos; Mandate to prevent certain crimes; Mandat d'impedir delictes; Teoría del rescate; Theory of rescue; Teoria del rescat

Subjects

343 - Criminal law. Penal offences

Documents

tjvs_20120305.pdf

2.160Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)