Good-visibility computation using graphics hardware

Author

Madern Leandro, Narcís

Director

Coll i Arnau, Narcís

Sellarès i Chiva, J. A. (Joan Antoni)

Date of defense

2010-10-08

ISBN

9788469398517

Legal Deposit

Gi. 1365-2010



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Informàtica i Matemàtica Aplicada

Abstract

Aquesta tesi tracta del disseny, implementació i discussió d'algoritmes per resoldre problemes de visibilitat i bona-visibilitat utilitzant el hardware gràfic de l'ordinador. Concretament, s'obté una discretització dels mapes de multi-visibilitat i bona-visibilitat a partir d'un conjunt d'objectes de visió i un conjunt d'obstacles. Aquests algoritmes són útils tant per fer càlculs en dues dimensions com en tres dimensions. Fins i tot ens permeten calcular-los sobre terrenys.


In this thesis we design, implement and discuss algorithms that run in the graphics hardware for solving visibility and good-visibility problems. In particular, we compute a discretization of the multi-visibility and good-visibility maps from a set of view objects (points or segments) and a set of obstacles. This computation is carried out for two-dimensional and three-dimensional spaces and even over terrains, which in computational geometry are defined as a 2.5D space.

Keywords

Iluminación; Il·luminació; Illumination; Geometria computacional; Computational geometry; Hardware gráfico; Hardware gràfic; Graphics hardware; Mapas de profundidad; Mapes de profunditat; Depth contours; Visibilidad; Visibilitat; Visibility

Subjects

514 - Geometry; 519.1 - Combinatorial analysis. Graph theory

Documents

tnml.pdf

5.736Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)