Phytoplankton dynamic in permanent and temporary waters of Empordà Salt marshes (NE Spain)

dc.contributor
Universitat de Girona. Institut d'Ecologia Aquàtica
dc.contributor.author
López i Flores, Rocío
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:39:19Z
dc.date.available
2005-09-14
dc.date.issued
2005-07-05
dc.date.submitted
2005-09-14
dc.identifier.isbn
8468939129
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0914105-120229
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7867
dc.description.abstract
Se ha estudiado la dinámica del fitoplancton en las lagunas costeras de Aiguamolls de l'Empordà. El fitoplancton esta sujeto principalmente al control "bottom-up", la variabilidad hidrológica y la disponibilidad de nutrientes tienen una mayor influencia en la composición y distribución de tamaños del fitoplancton, que el zooplancton. La concentración de materia orgánica disuelta es el factor ambiental más correlacionado con el crecimiento de la biomasa fitoplanctónica. Dada la proximidad entre las lagunas costeras y el mar, donde la ocurrencia de Proliferaciones de Algas Nocivas es cada vez más frecuente, se realizan un inventario general de las especies más abundantes del fitoplancton y se llevan a cabo análisis extensivos de la toxicidad. La mayoría de especies de dinoflagelados encontradas son potencialmente nocivas. Hay pocas especies en común entre el mar y las lagunas, sin embargo, existen especies productoras de PANs características de los ambientes lagunares.
spa
dc.description.abstract
The phytoplankton dynamics in the coastal lagoons of Empordà salt marshes was studied. The phytoplankton was mainly subject to the "bottom-up" control, the hydrologic variability and the nutrients availability have a greater influence in the composition and size distribution of the phytoplankton, than zooplankton. The concentration of dissolved organic matter was the environmental factor more correlated with the phytoplanktonic biomass growth. Due to the proximity between the coastal lagoons and the sea environment, where the occurrence of Harmful Algae Blooms is frequent, a general inventory of the most abundant species of the phytoplankton was made and an extensive monitoring of the toxicity was carried out. Most of dinoflagellates species found were potentially harmful. There were few species in common between the sea and the lagoons, nevertheless, some HABs species, characteristic of coastal lagoons, were found.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Harmful algae
dc.subject
Lagunas costeras
dc.subject
Hydrological pattern
dc.subject
Llacunes costaneres
dc.subject
Ecología
dc.subject
Proliferacions d'algues nocives
dc.subject
Control trópico
dc.subject
Ecology
dc.subject
Control tròpic
dc.subject
Trophic control
dc.subject
Patrón hidrológico
dc.subject
Ecologia
dc.subject
Patró hidrològic
dc.subject
Proliferaciones de algas nocivas
dc.subject
Fitoplàncton
dc.subject
Phytoplankton
dc.subject
Fitoplancton
dc.subject
Coastal lagoons
dc.title
Phytoplankton dynamic in permanent and temporary waters of Empordà Salt marshes (NE Spain)
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
579
cat
dc.contributor.authoremail
rocio.lopez@udg.es
dc.contributor.director
Quintana Pou, Xavier
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
Gi. 1169-2005


Documents

Trlf.pdf

6.941Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)