La implicació de Hollywood en la Segona Guerra Mundial: el cas "Why we fight"

Author

Girona, Ramon, 1965-

Director

Quintana, Àngel, 1960-

Date of defense

2006-06-21

ISBN

846900929X

Legal Deposit

Gi. 947-2006



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Geografia, Història i Història de l'Art

Abstract

La tesi analitza set pel·lícules documentals de propoganda que sota el títol genèric de "Why We Fight" va produir el director Frank Capra per a l'exèrcit nord-americà, durant la Segona Guerra Mundial. La seva anàlisi permet d'establir quins són els trets ideològics bàsics dels Estats Units i fer un recorregut per la producció cinematogràfica nord-americana de finals dels anys 30 i principis del quaranta.


The thesis analyses "Why We Fight", seven propaganda documentaries films that Frank Capra produced by the American army, during the Second World War. The thesis establishes the main ideological sources of the American think and permits to know some of the most important American films produced during the last years of 30th decade and the first years of 40th.

Keywords

Why we fight; Segunda Guerra Mundial; Second World War; Segona Guerra Mundial; Hollywood; Propaganda; Documentales; Documentary films; Cinema documental; Frank Capra

Subjects

32 - Politics; 79 - Recreation. Entertainment. Games. Sport

Documents

trgd.pdf

26.35Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)