Estudi fonamental i aplicat de l'etapa d'eliminació de tinta per flotació

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària
dc.contributor.author
Presta Masó, Susanna
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:36:45Z
dc.date.available
2006-09-05
dc.date.issued
2006-07-14
dc.date.submitted
2006-09-05
dc.identifier.isbn
8469008943
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0905106-114134
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7794
dc.description.abstract
La tesi realitza un estudi detallat dels principals processos que tenen lloc durant l'eliminació de tinta tòner per flotació.<br/>L'estudi del procés d'adhesió de tinta a la superfície de bombolles d'aire s'ha realitzat mitjançant visió artificial. Els resultats obtinguts han mostrat que un excés de tensioactiu provoca una disminució de la quantitat de tinta unida a la bombolla d'aire i per tant una disminució de l'eficàcia del procés de flotació. <br/>La caracterització de les bombolles d'aire presents en una cel·la de flotació ha posat de manifest que tant el cabal d'aire com la velocitat de l'agitador configuren la distribució de diàmetres final. L'estudi del procés d'eliminació de tinta per flotació en absència de fibres cel·lulòsiques ha mostrat que les variables físico-químiques estudiades són les que tenen una major influència en el procés d'eliminació de tinta tòner per flotació.<br/>Finalment s'han addicionat fibres cel·lulòsiques a la suspensió. S'ha pogut comprovar que s'aconsegueix una bona eliminació de tinta sempre i quan les condicions hidrodinàmiques siguin les adequades.
cat
dc.description.abstract
First of all the adhesion of ink particles to air bubbles surface was studied by means of artificial vision. Results obtained showed that an excess of surfactant decreases ink adsorption decreasing flotation efficiency. <br/>Air bubbles created in a lab-scale flotation cell were characterized by means of artificial vision. Results showed that air flow and agitation rate configure the final air bubble distribution.<br/>Ink removal from a flotation cell was studied without the presence of cellulose fibers. Results obtained showed that the physico-chemical variables studied had a major influence on ink removal than hydrodynamic variables studied.<br/>Finally, cellulose fibers were added to the suspension. Results obtained showed that it was possible to obtain good flotation results provided that the hydrodynamic conditions were carefully adjusted.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Reciclaje del papel
dc.subject
Paper recycling
dc.subject
Reciclatge del paper
dc.subject
Artificial vision
dc.subject
Visión artificial
dc.subject
Visió artificial
dc.subject
Eliminación de tinta por flotación
dc.subject
Flotation deinking
dc.subject
Eliminació de tinta per flotació
dc.subject
Agents tensioactius
dc.subject
Agentes tensioactivos
dc.subject
Surface active agents
dc.title
Estudi fonamental i aplicat de l'etapa d'eliminació de tinta per flotació
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
62
cat
dc.subject.udc
66
cat
dc.contributor.authoremail
susanna.presta@udg.es
dc.contributor.director
Pèlach Serra, Maria Àngels
dc.contributor.director
Mutjé Pujol, Pere
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
Gi. 995-2006


Documents

tspm.pdf

7.345Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)