Multivariate Statistical Process Control and Case-Based Reasoning for situation assessment of Sequencing Batch Reactors

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Automàtica
dc.contributor.author
Ruiz Ordóñez, Magda Liliana
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:35:43Z
dc.date.available
2008-09-23
dc.date.issued
2008-06-16
dc.date.submitted
2008-09-23
dc.identifier.isbn
9788469168332
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0923108-123632
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7746
dc.description.abstract
ABSRACT<br/><br/>This thesis focuses on the monitoring, fault detection and diagnosis of Wastewater Treatment Plants (WWTP), which are important fields of research for a wide range of engineering disciplines. <br/><br/>The main objective is to evaluate and apply a novel artificial intelligent methodology based on situation assessment for monitoring and diagnosis of Sequencing Batch Reactor (SBR) operation. To this end, Multivariate Statistical Process Control (MSPC) in combination with Case-Based Reasoning (CBR) methodology was developed, which was evaluated on three different SBR (pilot and lab-scales) plants and validated on BSM1 plant layout.
cat
dc.description.abstract
EN<br/><br/>Esta tesis se enfoca en la monitorización, detección de defectos y diagnosis de Plantas de Tratamiento de Aguas Residuales (Wastewater Treatment Plants - WWTP), el cual son importantes campos de investigación par un amplio rango de disciplinas en Ingeniería.<br/><br/>El objetivo principal es evaluar y aplicar una metodología novel de inteligencia artificial basada en evaluación, monitorización y diagnosis de la operación de Reactores de secuencia por lotes (Sequencing Batch Reactor -SBR). Para lograr este fin, se desarrolla una metodología que combina Control de Procesos Multivariable (Multivariate Statistical Process Control -MSPC) con Razonamiento Basado en Casos (Case-Based Reasoning -CBR)., el cual se evalúa en tres diferentes plantas SBR y se valida en una planta BSM1.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
PCA
dc.subject
CBR
dc.subject
MPCA
dc.subject
diagnosis
dc.subject
monitoring
dc.subject
situation assessment
dc.title
Multivariate Statistical Process Control and Case-Based Reasoning for situation assessment of Sequencing Batch Reactors
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
626/627
cat
dc.subject.udc
628
cat
dc.contributor.authoremail
mliliana.ruiz@udg.edu
dc.contributor.director
Colomer, Joan (Colomer Llinàs)
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
Gi. 1299-2008


Documents

Tmlro1de1.pdf

9.606Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)