Régimen jurídico de la seguridad alimentaria. De la policía administrativa a la gestión de riesgos

Author

Rodríguez Font, Mariola

Director

Esteve Pardo, José

Date of defense

2006-07-04

ISBN

8469009281

Legal Deposit

Gi. 946-2006



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Dret Públic

Abstract

La policia administrativa, una de les més clàssiques formes d'intervenció pública en l'esfera jurídica dels particulars, ha vingut caracteritzant fins a temps recents l'acció administrativa en el sector dels aliments. No obstant, les limitacions que sembla presentar aquesta forma d'intervenció davant el riscos que avui emergeixen de tal sector, i en particular de l'industria alimentària, han propiciat la construcció d´un nou i, fins a cert punt, complex sistema, caracteritzat a grans trets per la intersecció entre agents públics i privats: els sistema d´anàlisis i gestió de riscos.


As one of the most classical types of public intervention within the juridical sphere of individuals, the administrative policy has described the administrative action within the food sector, until recent times. <br/>Nevertheless, in front of the risks arising from that sector, particularly from the food industry, this form of intervention seems to evidence serious limitations, thus favouring the emergence of a new system , complex up a certain point, in outline described by the connection between public and private agents: the risk analysis and management system.

Keywords

Policia administrativa; Self-regulation; Autorregulación; Autorregulació; Food industry; Industria alimentaria; Alimentos; Aliments; Food; Agència de Seguretat Alimentària; Precautionary principle; Principio de precaución; Principi de precaució; Gestión de riesgos; Risk management; Gestió de riscos; Administrative policy

Subjects

342 - Public law. Constitutional law. Conflict of laws; 663/664 - Food and nutrition. Enology. Oils. Fat

Documents

tmrf1de1.pdf

4.918Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)