A semantic web approach to digital rights management

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologia
dc.contributor.author
García González, Roberto
dc.date.accessioned
2011-04-12T16:36:15Z
dc.date.available
2007-07-16
dc.date.issued
2006-04-21
dc.date.submitted
2007-07-16
dc.identifier.isbn
9788469078211
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0716107-170634
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7538
dc.description.abstract
Un dels principals requeriments de la gestió de drets digitals a la Web és un llenguatge compartit per a la representació del copyright. Les aproximacions actuals es basen en solucions purament sintàctiques, simples i difícils de posar en pràctica.<br/><br/>La contribució d'aquesta tesi és aplicar una aproximació semàntica basada en ontologies web a la gestió de drets digitals. Es desenvolupa una Ontologia del Copyright on les peces bàsiques són un model de creació, el drets de copyright i les accions que és poden dur a terme sobre els continguts. Aquesta ontologia facilita el desenvolupament de sistemes de gestió de drets.<br/><br/>També s'ha aplicat l'enfocament semàntic als principals llenguatges d'expressió de drets. S'han integrat amb l'ontologia per tal d'avaluar-la i a la vegada s'han enriquit amb la seva base semàntica. Finalment, tot això s'ha posat en pràctica en un sistema semàntic de gestió de drets.
cat
dc.description.abstract
Uno de los principales requerimientos de la gestión de derechos digitales en la Web es un lenguaje compartido para la representación del copyright. Las aproximaciones actuales se basan en soluciones puramente sintácticas, simples y difíciles de poner en práctica.<br/><br/>La contribución de esta tesis es aplicar una aproximación semántica basada en ontologías Web a la gestión de derechos digitales. Se desarrolla una Ontología del Copyright cuyas piezas básicas son un modelo de creación, los derechos de copyright y las acciones que se pueden llevar a cabo sobre los contenidos. Esta ontología facilita el desarrollo de sistemas de gestión de derechos. <br/><br/>También se ha aplicado el enfoque semántico a los principales lenguajes de expresión de derechos. Se han integrado con la ontología para evaluarla y a la vez se han enriquecido con su base semántica. Finalmente, todo esto se ha puesto en práctica en un sistema semántico de gestión de derechos.
spa
dc.description.abstract
One of the main requirements of web digital rights management is a shared language for copyright representation. The current approaches are based on syntactic solutions, which are simple and difficult to put into practice.<br/><br/>The contribution of this thesis is to apply a semantic approach based on web ontologies to digital rights management. It develops a Copyright Ontology whose basic pieces are a creation model, the copyrights and the actions that can be carried out on the content. This ontology facilitates rights management systems development. <br/><br/>The semantic approach has also been applied to the main rights expression languages. They have been integrated with the ontology in order to evaluate it and, at the same time, they have been enriched with their base semantics. Finally, all this has been put into practice in a semantic digital rights management system.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
ontology
dc.subject
rights expression languages
dc.subject
digital rights management
dc.subject
semantic web
dc.subject
derechos de autor
dc.subject
propiedad intelectual
dc.subject
copyright
dc.subject
representación de conocimiento
dc.subject
lenguajes de expresión de derechos
dc.subject
ontología
dc.subject
web Semántica
dc.subject
gestión de derechos digitales
dc.subject
drets d'autor
dc.subject
propietat intel·lectual
dc.subject
copyright
dc.subject
representació de coneixement
dc.subject
llenguatges d'expressió de drets
dc.subject
ontologia
dc.subject
gestió de drets digitals
dc.subject
web Semàntica
dc.subject
knowledge representation
dc.subject
copyright
dc.subject
intellectual property
dc.subject
author rights
dc.title
A semantic web approach to digital rights management
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
346
cat
dc.subject.udc
68
cat
dc.subject.udc
80
cat
dc.contributor.authoremail
rgarcia@diei.udl.cat
dc.contributor.director
Delgado Mercè, Jaime
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.26401-2007
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

trgg.pdf

1.973Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)