The role of complementarities in networks

Author

Farooqui, Shikeb Arslan

Director

Martí Beltran, Joan de

Date of defense

2009-11-20

ISBN

9788469302804

Legal Deposit

B.4455-2010



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis is a collection of three principal chapters split into two parts. The first part presents chapter 1 on network design when effort decisions are global substitutes but communication through network links creates local complementarities and the network is subject to policing. Although it is motivated as a study of criminal networks, the model is general enough to encompass situations of collaborative R&D, employee poaching and peer effects. The second part presents chapters 2 and 3 on R&D collaboration. Chapter 2 empirically assesses the reasons that induce firms to collaborate in R&D projects and finds a strong reason in financial constraints. Chapter 3, firstly studies how firms within collaborative agreements protect their innovations. A comparison with non-collaborators unveils a systematic preference for strategic mechanisms such as secrecy. Chapter 3 then provides a theoretical rationale for this difference and offers additional predictions that are matched by the data.


Aquesta tesi és una recopilació de tres capítols principals, separada en dues parts. La primera part presenta el capítol 1 relatiu al disseny en xarxa quan les decisions sota esforç són substitutius globals. Però, en aquest context, la comunicació a través de les connexions de la xarxa crea complementarietats locals i la xarxa està subjecte a vigilància. Encara que aquest capítol està motivat com un estudi sobre les xarxes criminals, el model és bastant general i abasta situacions de R&D col·laboratiu, fuga de talents i efectes paritaris. La segona part presenta els capítols 2 i 3 relatius a la col·laboració en matèria de R&D. El capítol 2 avalua empíricament les raons que indueixen a les empreses a col·laborar entre elles en projectes de R&D, destacant sobre les altres raons les restriccions financeres. El capítol 3 estudia, en primer lloc, de quina manera les empreses que operen sota acords de col·laboració protegeixen les seves innovacions. Una comparació amb empreses no col·laboradores desvetlla una preferència sistemàtica per mecanismes estratègics com el secretisme. Seguidament, el capítol 3 proporciona una base teòrica que explica aquesta diferència i ofereix prediccions addicionals que s'ajusten a les dades.

Keywords

innovació; I&D; crim; negociació; coordinació; teoria de jocs; teoria de xarxes; intellectual property; innovation; R&D; crime; bargaining; coordination; game theory; network; propietat intel.lectual

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tsaf.pdf.pdf

1.898Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)