¿Hacia el fin de la administración pública burocrática? Los efectos de las TIC sobre el cambio organizativo: Los casos de Cataluña, Escocia, Emilia-Romaña y Quebec.

Autor/a

Welp, Yanina

Director/a

Jordana, Jacint

Fecha de defensa

2007-10-31

ISBN

9788469144725

Depósito Legal

B.5222-2008



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Resumen

El principal objetivo de esta investigación es examinar cómo la introducción de nuevas tecnologías de la información y las comunicaciones está cambiando la estructura, funcionamiento y eficiencia de la administración pública weberiana, y analizar en qué medida se podría estar formando una administración-red. Buscamos identificar el peso de distintos factores que puedan explicar este proceso de transformación y sus resultados. Un análisis comparativo de cuatro regiones (Cataluña, Escocia, Emilia-Romaña y Quebec) observa el grado en el que las TIC influyen sobre i) las vías en que las administraciones públicas están siendo reorganizadas internamente; ii) la relación entre la administración y la ciudadanía; y iii) la colaboración entre actores públicos y privados en el diseño y gestión de políticas públicas.


The main goal of this research is to examine how the introduction of new technologies is changing the organization, function and efficiency of public administration. The aim is to identify the elements (technological, organisational and cultural) that become relevant to the explanation of this process of transformation. A comparative analysis of four regions (Catalonia, Scotland, Emilia-Romana and Quebec) seeks to discover the degree to which ICT is transforming: i) the way in which public administration is being internally reorganised; ii) the relationship between citizens and administration and iii) the collaboration between public and private actors when favouring a more efficient public policy according to their networking criteria.


El principal objectiu d'aquesta recerca és examinar de quina manera l'introducció de noves tecnologies de la informació i les comunicacions estan canviant l'estructura, funcionament i eficiència de l'administració pública weberiana, i analitzar en quina mesura es podria estar construint una administració-xarxa. Busquem identificar el pes de diversos factors que puguin explicar aquest procés de transformació i els seus resultats. Una anàlisi comparativa de quatre regions (Catalunya, Escòcia, Emilia-Romanya i Quebec) analitza el grau en que les TIC influeixin sobre: i) les vies en que les administracions públiques son reorganitzades internament; ii) la relació entre l'administració i la ciutadania; iii) la col·laboració entre actors públics i privats en el disseny i gestió de polítiques públiques.

Palabras clave

participació; democràcia electrónica; govern electrónic; burocràcia; administració-xarxa; reforma organitzativa; TIC; administració pública weberiana; networks; e-democracy; administrative reform; bureaucracy; e-government; ICT; network-administration; redes de actores; weberian publica administration; participación; democracia electrónica; gobierno electrónico; burocracia; reforma organizativa; TIC; administración-red; administración pública weberiana; xarxes d' actors

Materias

32 - Política; 35 - Administración pública. Gobierno. Asuntos militares

Documentos

tyw.pdf

1.642Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)