Paisajes de lo inesperado: esencia, entorno y procesos de experimentación en la improvisación libre

Author

Tabueca Fernández, Luis

Director

Cerdà i Ferrè, Josep

Arce Sagarduy, Mikel

Tutor

Cerdà i Ferrè, Josep

Date of defense

2024-02-15

Pages

159 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts

Abstract

[spa] Esta tesis propone una investigación teórico-práctica en torno a la improvisación libre en el arte sonoro, la música, las artes del movimiento, el arte de acción y las artes escénicas. Está dividida en dos partes. La primera parte investiga la esencia y el entorno de la improvisación a partir de los años 60 del siglo XX hasta la actualidad. La segunda parte presenta, desde la práctica, una serie de procesos de experimentación en la improvisación libre. Todas estas exploraciones abordan y analizan, desde distintas direcciones, el campo de la improvisación en las artes, como un intento de fusionar y ampliar el camino hacia un entorno interdisciplinar.

Keywords

Art contemporani; Arte contemporáneo; Contemporary art; Art sonor; Arte sonoro; Sound art; Improvisació (Dansa); Improvisación (Danza); Improvisation (Dance); Música experimental; Música experimental; Experimental music

Subjects

7 - the arts. Recreation. Entertainment. Sport

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Note

Programa de Doctorat La Realitat Assetjada: Concepte, Procés, i Experimentació Artística

Documents

This document contains embargoed files until 2024-08-15

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)