Development of new, non-invasive tools based on faecal bacterial signatures for the early detection of colorectal cancer

Author

Malagón Rodríguez, Marta

Director

Aldeguer i Manté, Xavier

Garcia-Gil, L. J.

Date of defense

2019-12-13

Pages

161 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Biologia

Abstract

This thesis aims to develop a new non-invasive tool based on faecal bacterial markers for the early detection of colorectal cancer, which is capable of detecting precancerous lesions before the onset of clinical signs. In this work three tools have been developed: (1) RAID-CRC, based on the combination of four bacterial species with FIT, capable of reducing FIT false positive results in a 50% in a population with symptoms compatible with CRC; (2) RAID-CRC Screen, based on the combination of six bacterial species, capable of reducing I a 20% FIT false positive results in an asymptomatic population aged between 50 and 69 (current CRC screening population); and finally, (3) RAID-LS, based on the combination of three bacterial species, capable of detecting colorectal neoplastic lesions absence in Lynch syndrome carriers (subjects with CRC genetic predisposition) with a 100% sensitivity.


Aquesta tesi té l’objectiu principal de desenvolupar una nova eina no invasiva basada en marcadors bacterians fecals per a la detecció precoç del càncer colorectal, que sigui capaç també de detectar lesions precanceroses abans que apareguin signes clínics. En aquest treball s’ha aconseguit desenvolupar tres eines: (1) RAID-CRC, basada en la combinació de quatre espècies bacterianes amb el TSOF, capaç de reduir el nombre de falsos positius del TSOF en un 50% en una població amb símptomes compatibles amb el CCR; (2) RAID-CRC Screen, basada en la combinació de sis espècies bacterianes, capaç de reduir en un 20% els falsos positius del TSOF en una població sense símptomes d’entre 50 i 69 anys d’edat (població actual de cribratge de CCR); i per últim, (3) RAID-LS, basada en la combinació de tres espècies bacterianes, capaç de detectar l’absència de lesions neoplàsiques colorectals en portadors de la síndrome de Lynch (persones amb predisposició genètica a patir CCR) amb una sensibilitat del 100%.

Keywords

Càncer colorectal; Cáncer colorectal; Colorectal cancer; Cribatge; Cribado; Screening; Síndrome de Lynch; Lynch Syndrome; Diagnòstic precoç; Diagnóstico precoz; Early diagnosis; Microbiota intestinal; Intestinal microbiota; qPCR; Quantitative polymerase chain reaction

Subjects

579 - Microbiology; 616.3 - Pathology of the digestive system. Complaints of the alimentary canal

Documents

tmmr_20191213.pdf

3.894Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)