Representacions de Galois i corbes el·líptiques

Autor/a

Lario i Loyo, Joan-Carles

Director/a

Bayer i Isant, Pilar

Fecha de defensa

1991-09-17

ISBN

9788469228272

Depósito Legal

B.25153-2009



Departamento/Instituto

Universitat de Barcelona. Departament d'Algebra i Geometria

Resumen

El 1987, J.-P. Serre publica la seva conjectura (3.2.4?) sobre representacions de Galois modulars. Com a conseqüència es tindrien, entre d'altres, la conjectura de Shimura-Taniyama-Weil, el darrer teorema de Fermat, ...<br/><br/>En aquesta tesi es demostra la conjectura (3.2.4?) per a les representacions associades als punts de p-torsió de les corbes el.líptiques modulars amb reducció additiva potencialment ordinària en p>7.<br/><br/>Previament s'establexien uns criteris generals per a la verificació de la conjectura.


<i>En 1987, J.-P. Serre publica su conjetura (3.2.4?) sobre representaciones de Galois modulares. Consecuencia de ella se tendrían: la conjetura de Shimura-Taniyama-Weil, el último teorema de Fermat,...<br/><br/>En esta tesis se demuestra la conjetura (3.2.4?) para las representaciones asociadas a los puntos de p-torsión de las curvas elípticas modulares con reducción aditiva potencialmente ordinaria en p>7.<br/><br/>Previamente, se establecen unos criterios generales para la verificación de la conjetura. </i>

Palabras clave

Formes modulars; Conjectura de Serre; Representacions de Galois; Corbes el·líptiques

Materias

51 - Matemáticas

Área de conocimiento

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documentos

JCL_TESI.pdf

4.999Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)