Anàlisi dels factors incidents en l'evolució de l'accidentabilitat laboral en el territori de Lleida: (període 1975-1984)

Author

Guimet Pereña, Jordi

Director

Cabré Rabadá, Carmelo M.

Date of defense

1990-12-20

ISBN

9788469261866

Legal Deposit

B.42198-2009



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona

Abstract

La teoria clàssica de l'accident considera el seu origen com a producte de tres factors incidents: el factor humà, el factor tècnic i el factor (micro)mediambiental, tots tres configurant el marc de producció.<br/><br/>La tesi se centra en l'anàlisi dels factors macroambientals de tipus tècnic, econòmic, social i laboral, difícilment observables des de la perspectiva interna d'una empresa, i la seva incidència sobre l'accidentabilitat laboral, tot analitzant-ne les variacions produïdes al llarg del temps sobre el fenòmen de l'accidentabilitat.<br/><br/>La hipótesis que s'intenta demostrar en la tesi és que existeix una relació causa-efecte entre el "macroambient" del sistema productiu determinat per unes variables socieconòmiques determinables i l'accidentabilitat en els diferents sectors productius. Es fa l'anàlisi al llarg del període de 10 anys, període complex en quant als canvis tecnològics, econòmics i socials.<br/><br/>Es fa també un anàlisi de l'accidentabilitat en el període i un anàlisi de les dades econòmiques principals i al seva evolució en l'esmentat període. S'apliquen mètodes de regressió lineal (variable dependent : el nombre d'accidents).<br/><br/>Es conclou que l'evolució económica arrastra una sèrie de conseqüències tècniques, laborals i socials que son les que realment tenen influència certa en el fenòmen de l'accidentabilitat. Més que determinar un model matemàtic predictiu s'ha aconseguit un model explicatiu de la interrelació que se suposava en la hipótesis.

Subjects

614 - Public health and hygiene. Accident prevention

Documents

TJGP1de3.pdf

7.978Mb

TJGP2de3.pdf

3.083Mb

TJGP3de3.pdf

8.730Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)