Furor divino : contribución a la historia de la teoría del arte : análisis de la evolución del concepto de furor divino en relación con las facultades del alma, en la tratadística, del Renacimiento al Barroco

Author

Azara, Pedro

Director

Trías, Eugenio

Date of defense

1986-12-01

ISBN

9788469349649

Legal Deposit

B.35135-2010



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona

Abstract

La tesis estudia la relevancia del concepto de furor divino en la creación plástica clásica muestra como el furor divino concepto que proviene del campo de la poética pasa de tener un origen externo a uno interno bajo la modalidad de Capriccio. Destaca como el furor divino es rechazado en las artes plásticas bajo la modalidad del furor divino externo en Albeerti y como es progresivamente aceptado es el maniesrismo bajo la forma interna (es Vasani Armemini y Lomozao) hasta llegar a ser considerado como la única causa del arte verdadero es la tratadistica francesa barroca (de Pilas Felibien du Bas).

Subjects

72 - Architecture

Documents

TPAN1de8.pdf

6.789Mb

TPAN2de8.pdf

5.227Mb

TPAN3de8.pdf

8.513Mb

TPAN4de8.pdf

7.327Mb

TPAN5de8.pdf

7.864Mb

TPAN6de8.pdf

6.219Mb

TPAN7de8.pdf

7.188Mb

TPAN8de8.pdf

3.064Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)