Anàlisi de quantitative trait loci i de gens candidats relacionats amb la qualitat de la carn i de la canal en una població Landrace

Author

Vidal i Fàbrega, Oriol

Director

Amills i Eras, Marcel

Sánchez Bonastre, Armando

Date of defense

2004-07-26

ISBN

8468909793

Legal Deposit

B-6648-2005



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments

Abstract

Els treballs que inclou aquest compendi s'han desenvolupat dins del projecte FEDER 2FD97-0916-C02-02, que té com a objectiu principal confirmar l'existència, en una població comercial Landrace altament seleccionada, de quantitative trait loci (QTL) prèviament descrits en encreuaments de races divergents. Els caràcters analitzats en aquest projecte inclouen tant mesures de la qualitat de la carn com de conformació i de qualitat de la canal.<br/>Mitjançant la segregació de marcadors moleculars tipus microsatèl·lits en un pedigrí de dues generacions d'una població Landrace es van analitzar 10 regions dels cromosomes 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10 i 13. Els resultats demostren l'existència d'efectes als cromosomes 2, 6, 7, 8, 9 i 10, tot indicant que QTL descrits prèviament en encreuaments de races divergents són encara presents en les poblacions comercials.<br/>A més a més s'han caracteritzat quatre gens candidats (MDH1, ME1, DECR i ACLS1) relacionats amb el metabolisme lipídic. Encara que en tots quatre s'han pogut identificar polimorfismes, només en el cas del DECR les dues transversions detectades provoquen canvis aminoacídics. Els polimorfismes identificats en l'ME1 i el DECR s'han fet servir de marcadors en dos estudis d'associació.<br/>En el cas del gen MDH1 hem pogut observar l'existència a l'intró 6 d'una inserció del tipus L1Ss que genera un polimorfisme. A més a més, hem identificat una seqüència, anomenada MDH1_, que podria correspondre a un pseudogen no processat del gen MDH1.<br/>El gen ACLS1 s'ha seqüenciat per primer cop en porcí i mitjançant el panell de cèl·lules somàtiques irradiades ImpRH s'ha pogut dur a terme el mapeig d'aquest gen al cromosoma 15, lligat al microsatèl·lit SW1989.


The papers included in this compendium have been developed through the project FEDER 2FD97-0916-C02-02, which has as a main objective to confirm the existence of quantitative trait loci (QTL) described in crosses between divergent breeds segregating in a highly selected Landrace population. Traits analyzed in this project include meat quality, conformation and carcass measures.<br/>The segregation of molecular markers microsatellites positioned in ten chromosomal regions (including chromosomes 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10 and 13) was analyzed in a two generation pedigree of a Landrace population. Results show effects on chromosomes 2, 6, 7, 8, 9 and 10, indicating that QTL previously described in divergent crosses are still present in commercial populations.<br/>Moreover, four candidate genes related to lipid metabolism (MDH1, ME1, DECR and ACSL1) have been characterized. Although polymorphisms have been identified in the four gene, only in the DECR the two detected transversions cause aminoacidic changes. Polymorphisms identified in ME1 and DECR have been used in two association analysis.<br/>For the MDH1 gene we have observed the existence of a L1Ss insertion in the intron 6. This insertion generates a polymorphism. In addition, we have identified a new sequence, named MDH1_, which might be a non-processed pseudogene of the MDH1.<br/>The ACSL1 gene has been sequenced for first time in pig. This gene has been mapped to the porcine chromosome 15 linked to the microsatellite SW1989, by using the irradiated somatic cell panel ImpRH.

Keywords

Genòmica; Producció porcina; QTL

Subjects

575 - General genetics. General cytogenetics

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

ovf1de4.pdf

3.327Mb

ovf2de4.pdf

2.464Mb

ovf3de4.pdf

2.298Mb

ovf4de4.pdf

3.519Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)