Fiscal harmonization in the context of globalization and growing demand of more regional autonomy

Author

Sanz Córdoba, Patricia

Director

Theilen, Bernd

Date of defense

2017-11-06

Pages

105 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia

Abstract

La següent tesi investiga l'existència de la competència tributària i les interaccions entre les polítiques fiscals dels països de l'OCDE utilitzant un model de dades de panell dinàmic espacial i considerant interaccions fiscals tant temporals com retardats. A més, es prova l'existència d'interdependència entre governs per proximitat geogràfica i també per la proximitat en termes d'inversió pública. En termes teòrics, aquesta tesi cobreix l'anàlisi sobre el paper de la coordinació de les infraestructures en facilitar l'harmonització fiscal parcial dins d'una coalició de regions asimètriques. Finalment, es considera l'estratègia fiscal òptima entre la centralització fiscal, la descentralització fiscal i l'harmonització fiscal parcial en un model que permeti la competència fiscal tant horitzontal com vertical.


La siguiente tesis investiga la existencia de la competencia tributaria y las interacciones entre las políticas fiscales de los países de la OCDE utilizando un modelo de datos de panel dinámico espacial y considerando interacciones fiscales tanto temporales como retardados. Además, se prueba la existencia de interdependencia entre gobiernos por proximidad geográfica y también por la proximidad en términos de inversión pública. En términos teóricos, esta tesis cubre el análisis sobre el papel de la coordinación de las infraestructuras en facilitar la armonización fiscal parcial dentro de una coalición de regiones asimétricas. Finalmente, se considera la estrategia fiscal óptima entre la centralización fiscal, la descentralización fiscal y la armonización fiscal parcial en un modelo que permita la competencia fiscal tanto horizontal como vertical.


This thesis investigates the existence of tax competition and interactions between tax policies among OECD countries using a spatial dynamic panel data model and considering both contemporaneous and time-delayed tax interactions. Moreover, the existence of interdependence between governments due to geographic closeness is tested and also due to the proximity in terms of public investment levels. Separately, this thesis covers the theoretical analysis on the role of infrastructure coordination in facilitating partial tax harmonization within a coalition of asymmetric jurisdictions. Finally, the optimal fiscal strategy among fiscal centralization, fiscal decentralization, and partial tax harmonization is considered in a model which allows for both horizontal and vertical tax competition.

Keywords

Competencia fiscal; Coordinació fiscal; Descentralització; Descentralización; Tax Competition; Decentralization

Subjects

33 - Economics. Economic science

Knowledge Area

Ciències socials i jurídiques

Documents

TESI.pdf

3.171Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)