Pension rights as fundamental rights: a comparative analysis of the old age pensions prospects in Norway and Spain on grounds of collective labour conditions

Autor/a

Solé Truyols, Montse

Director/a

López López, Julia

Fecha de defensa

2017-11-10

Páginas

235 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Dret

Resumen

The link between pensions and work is established at human rights level through social security contributions. The extent to which this link is strengthen is set in the national designs of social security systems that on their turn reflect the values to which each society adheres as well as the institutional contexts in which the systems are embedded. The project compares Norwegian and Spanish collective bargaining models from this institutional perspective and critically analyses their respective ability to secure appropriate working conditions that can ensure the financing of the systems and the return of adequate pension benefits at old age. The study is complemented with the transversal analysis of the EU’s law and policies impact in each institutional framework and ultimately on the collective bargaining model.


La relació entre pensions i treball, establerta a nivell de drets humans per mitjà de les contribucions a la seguretat social es materialitza en el disseny dels respectius sistemes a nivell nacional. Aquests reflecteixen d’una banda els valors amb els quals la societat s’identifica i de l’altra, el context institucional en el que es troben inserits. El projecte compara els models de negociació col·lectiva des d’aquesta perspectiva institucional i n’analitza de manera crítica la capacitat respectiva per respondre amb unes condicions de treball aptes per garantir el finançament del sistema i el nivell adequat de beneficis de les pensions. L’estudi es completa amb l’anàlisi transversal dels efectes que les polítiques i el marc legal de la EU, tenen sobre els diferents contexts institucionals i per tant sobre la negociació col·lectiva.

Palabras clave

Pensions; Norway; Spain

Materias

34 - Derecho

Documentos

tmst.pdf

2.383Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)