Privacy-Preserving Crowdsourcing-Based Recommender Systems for E-Commerce & Health Services

Author

Casino Cembellin, Francisco Jose

Director

Solanas Gómez, Agustí

Date of defense

2017-10-02

Pages

181 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques

Abstract

En l’actualitat, els sistemes de recomanació han esdevingut un mecanisme fonamental per proporcionar als usuaris informació útil i filtrada, amb l’objectiu d’optimitzar la presa de decisions, com per exemple, en el camp del comerç electrònic. La quantitat de dades existent a Internet és tan extensa que els usuaris necessiten sistemes automàtics per ajudar-los a distingir entre informació valuosa i soroll. No obstant, sistemes de recomanació com el Filtratge Col·laboratiu tenen diverses limitacions, com ara la manca de resposta i la privadesa. Una part important d'aquesta tesi es dedica al desenvolupament de metodologies per fer front a aquestes limitacions. A més de les aportacions anteriors, en aquesta tesi també ens centrem en el procés d'urbanització que s'està produint a tot el món i en la necessitat de crear ciutats més sostenibles i habitables. En aquest context, ens proposem solucions de salut intel·ligent (s-health) i metodologies eficients de caracterització de canals sense fils, per tal de proporcionar assistència sanitària sostenible en el context de les ciutats intel·ligents.


En la actualidad, los sistemas de recomendación se han convertido en una herramienta indispensable para proporcionar a los usuarios información útil y filtrada, con el objetivo de optimizar la toma de decisiones en una gran variedad de contextos. La cantidad de datos existente en Internet es tan extensa que los usuarios necesitan sistemas automáticos para ayudarles a distinguir entre información valiosa y ruido. Sin embargo, sistemas de recomendación como el Filtrado Colaborativo tienen varias limitaciones, tales como la falta de respuesta y la privacidad. Una parte importante de esta tesis se dedica al desarrollo de metodologías para hacer frente a esas limitaciones. Además de las aportaciones anteriores, en esta tesis también nos centramos en el proceso de urbanización que está teniendo lugar en todo el mundo y en la necesidad de crear ciudades más sostenibles y habitables. En este contexto, proponemos soluciones de salud inteligente (s-health) y metodologías eficientes de caracterización de canales inalámbricos, con el fin de proporcionar asistencia sanitaria sostenible en el contexto de las ciudades inteligentes.


Our society lives an age where the eagerness for information has resulted in problems such as infobesity, especially after the arrival of Web 2.0. In this context, automatic systems such as recommenders are increasing their relevance, since they help to distinguish noise from useful information. However, recommender systems such as Collaborative Filtering have several limitations such as non-response and privacy. An important part of this thesis is devoted to the development of methodologies to cope with these limitations. In addition to the previously stated research topics, in this dissertation we also focus in the worldwide process of urbanisation that is taking place and the need for more sustainable and liveable cities. In this context, we focus on smart health solutions and efficient wireless channel characterisation methodologies, in order to provide sustainable healthcare in the context of smart cities.

Keywords

PRIVADESA; SALUT INTEL·LIGENT; RECOMANADORS; PRIVACIDAD; SALUD INTELIGENTE; RECOMENDADORES; PRIVACY; SMART HEALTH; RECOMMENDERS

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing; 51 - Mathematics; 614 - Public health and hygiene. Accident prevention

Documents

TESI.pdf

18.38Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)