Espectáculo musical; su recepción, traducción y promoción; dialogo intercultural a través de la música

Author

Gornicka, Grazyna Ewa

Director

Tamarit Sumalla, Rosa

Date of defense

2015-11-24

Pages

250 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

El present treball de recerca té per objecte examinar la creativitat artística i cultural, la seva traducció, recepció i promoció en diferents contextos. S'aborda els conceptes més rellevants relacionats amb aquests temes. Com a treball de camp s'ha assegurat la presència dels artistes catalans tant en els festivals internacionals i els mitjans de comunicació com a les xarxes socials, els portals i les pàgines web dedicades a la música. L'últim capítol està dedicat a les conclusions. L'estudi que s'ha realitzat confirmar, com era d'esperar, que l'art té unes arrels molt profundes en les cultures locals de les quals sorgeix i alhora disposa de la força per despertar emocions en tots els éssers humans. Aquestes qualitats podrien convertir-lo en un instrument idoni per mantenir el diàleg intercultural. No obstant això, per assegurar l'entesa mútua és necessària la presència dels gestors culturals i artístics competents.


El presente trabajo de investigación tiene por objeto examinar la creatividad artística y cultural, su traducción, recepción y promoción en diferentes contextos. Se aborda los conceptos más relevantes relacionados con estos temas. Como trabajo de campo se ha asegurado la presencia de los artistas catalanes tanto en los festivales internacionales y los medios de comunicación como en las redes sociales, los portales y las páginas web dedicadas a la música. El último capítulo está dedicado a las conclusiones. El estudio que se ha realizado confirmó, como era de esperar, que el arte posee unas raíces muy profundas en las culturas locales de las cuales surge y a la vez dispone de la fuerza para despertar emociones en todos los seres humanos. Estas cualidades podrían convertirlo en un instrumento idóneo para mantener el diálogo intercultural. Sin embargo, para asegurar el entendimiento mutuo es necesaria la presencia de los gestores culturales y artísticos competentes.


This research aims to examine artistic and cultural creativity, translation, reception and promotion in different contexts. The experience as a cultural manager presents us many questions about cultural differences, communication and entertainment. In the first part we present some-several issues related to those topics. As the practical part of our investigation we have ensured the presence of Catalan artists at different international music festivals, the mass media, social networks, portals and websites dedicated to music. In the last part we plant the conclusions. As expected, the study we have done confirmed that art has very deep roots in local cultures and, at the same time, it has the power to awaken emotions in all human beings. These qualities could make it an ideal instrument to maintain intercultural dialogue. However, to ensure mutual understanding, it is necessary to provide the presence of qualified cultural and artistic managers.

Keywords

traducció; cultures; percepció; traducción; culturas; percepción; translation; cultures; perception

Subjects

316 - Sociology; 7 - the arts. Recreation. Entertainment. Sport; 78 - Music; 81 - Linguistics and languages

Knowledge Area

Arts i Humanitats

Documents

TESI.pdf

5.754Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)