Monitorització ambiental de contaminants químics i microbiològics a les rodalies de plantes de tractament de residus. Riscos per a la salut humana

Author

Vilavert Castellà, Lolita

Director

Domingo Roig, José Luis

Nadal Lomas, Martí

Date of defense

2011-09-19

Legal Deposit

T-1526-2011

Pages

217 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques

Abstract

La incineració amb o sense recuperació d’energia pot ser una opció per a la gestió adequada dels residus, però la preocupació pública sobre la incineració i la importància de desenvolupar estratègies sostenibles de residus, ha comportat l’aparició de noves tecnologies. En aquest estudi s’han determinat els nivells ambientals de contaminants químics i microbiològics en diferents matrius (aire, vegetació i sòls) a les rodalies de tres plantes de tractament de residus de Catalunya (IRSU de Tarragona, ERI de Constantí i Ecoparc-2 de Montcada i Reixac). La valorització energètica de residus i el tractament mecànic-biològic no suposen un risc addicional per a la salut humana derivat de l’exposició a diversos contaminants químics i microbiològics. En la línia de la Directiva Marc de Residus, aquests sistemes poden ser alternatives adients per al tractament dels residus, ja que l’impacte ambiental derivat de les emissions de PCDD/Fs, metalls, COVs i bioaerosols és relativament baix.


Incineration with or without energy recovery is likely to be an option for proper waste management, but public concern about incineration and the importance of developing sustainable strategies for waste has led to the emergence of new technologies. In this study we have determined levels of environmental chemical and microbiological contaminants in different matrices (air, soil and vegetation) in the vicinity of three waste treatment plants in Catalonia (Municipal Solid Waste Incinerator of Tarragona, Hazardous Waste Incinerator of Constantí, and Municipal Waste Organic Fraction Treatment Plant of Montcada i Reixac). Waste energy recovery and mechanical-biological treatment should not mean additional risk to human health when exposing to various chemical and microbiological contaminants. Following Waste Framework Directive, these systems can be appropriate waste management alternatives as the environmental impact caused by emissions of PCDD/Fs, metals, VOCs and bioaerosols is relatively low.

Keywords

Contaminants Químics

Subjects

5 - Natural Sciences

Documents

Tesi_Lolita_Vilavert.pdf

7.183Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)